Косово, Руси и истина

Објављено: 11.01.2018.год.
фото: ИТАР-ТАСС


Једна речиница сечања, господина Виктора Литовкина, руског војног експерта, а која је непобитна истина, цитирам је:... "Србија и Русија нису били савезници, јер нису имали никакв потписан споразум... " Натерала ме је, да нешто о њој напишем и јавно кажем. Јер ова реченица, паметнима, говори све. А будалама и идиотима или олошу од Срба, џаба ју је подносити под нос, иако је она гола и жива истина. Јер да је, тај наш олош разумије и уважава, па не би они били будале, идиоти и србски олош. Али постоји још једна истина за србске "паметњаковиће и свезналице", која је следећа: Па ми тај споразум о војној и свакој другој безбедносној сарадњи, са Русијом, никада нисмо имали, нити смо га потписали, те га ради непотписивања, немамо ни данас.

А на лепе очи, или речи, ни брат - брату, није дужан да помогне, а нити да ради брата, своју главу изгуби, те тако своју породицу угрози и упропасти, ради неозбиљног и неодговорног понашања брата. Који се брату обраћа само онда, кад га његов стални непријатељ животно угрози и стави му нож под врат. Е, такво понашање је, било ког човека или народа лоповско, преварантско, курвањско и коцкарско, те не заслужује никакву помоћ, па ни од рођеног брата.

Али да наставим и додам. Русија као држава или царевина, никада, ама баш никада, није имала никакву обавезу, да нас Србе и нашу Србију штити или заштити, од било којег зла или непријатеља. Јер свака сарадња између држава се решава на основу међудржавних уговора и интереса, за обје потписнице уговора. А када то, ми Срби научимо, онда ћемо и знати за кога ћемо се одлучити, за Русе или за Запад.?! Те ћемо онда и имати, али и потписати такав уговор о сарадњи и заштити наших животних и државних интереса. И то са оном државом, са којом такав уговор, али и однос хоћемо да имамо.Јер не може се седети на две или више столица, како то ми - Срби увек радимо. А радимо то, тако, да увек шурујемо са Западом и њега грлимо и хвалимо, а када нам са тог истог Запада, дођу убице и злочинци, е, онда се ми досетимо Русије и Руса. Па на сва уста кукамо и зовемо нашу "браћу"-Русе, да нас помажу и спашавају од тог Западног убице, тлачитеља и сталног непријатеља.

А ако то Руси не могу, или им у датом времену, није у интересу, да ради нас, са другим државама улазе у ратни сукоб, штитећи на тај начин своје личне интересе. Е, онда их, ми пљујемо и псујемо, ма нема шта им не говоримо. Иако се прије тога зла, са Русима, нисмо ишли договарати, како да водимо политику или шта да радимо. Из простог и рационалног разлога, како нас неки криви потез, не би довео у положај, да будемо угрожени или од некога нападнути. А што би по логици и памети, али и знању вођења политике и државе, било у нашам, али и Руском интересу. Али то, баш то, ми нећемо. Већ ми овако мали и бедни, непросвећени и довољно необразовани, али надмени и свадљиви, и у већини случајева неорганизовани, хоћемо да Русима говоримо, шта је то, што Русија треба да ради и то да ради у нашем интересу, а не свом. И при томе, ми би још хтели, да командујемо Русији и да јој кажемо, када и против кога она треба да уђе у рат, а зард нас и наше, наводно самосталне државне политике. Што је ван памети. Као што је и ван памет, да ми сада и то Русима, држимо лекције и још и прекоревамо, ради њиховог напуштања и војног повлачења са Косова и Метохије. Те то називамо Руском издајом, не само нас Срба, већ и наших државних интереса. А што је по мени, али и свим светским правилима културе и понашања, а поготово политике и дипломатије, тотално некултурно и непристојно, ма гнусно и дрско, да се тако, Руси и то са наше србске стране оптужују и окривљују. А да се са наше стране и то објективно, уопште нису сагледале све околности, тог Руског чина и њиховог повлаћења са Приштинског аедрома. Те да се, после таквог сагледавања и анализе, изашло у јавност и саопштило голу истину, како наш народ не би долазио у заблуду и како не би наседао лажима, да су нас Руси, на Косову издали и оставили на цедилу.?! А што је подвала, не само нама, већ и Русима. Јер да није тако, откуда би се сада појавили “паметњаковићи” и своју мржњу, али и зло бацали и сијали према Русима, управо том тврдњом, како нас Руси, издадоше на Косову. По мени, то долази из кухиње оних обавештајних структура, које сарађују са Западним убицама и политичким структурама, које су се од поодавно углавиле у све институције државне власти, извршавајућ преузете обавезе од тих Западних политичких убица Србије и Републике Српске, али и србског народа, враћајући на тај начин дуг, тим Западњацима, који су их и довели на власт. Али исто тако, то долази и, из разлога сакривања истине, да наши политичари, који су у то време водили државу, нису добро и правилно одрадили свој посао, а који су морали одрадити. А пошто га нису одрадили, оставили су простор србском олошу, који је плаћен од Запада, да шири лажи, али и сије мржњу према Русима, у нашем народу, и то само са једним циљем, да почнемо да мрзимо Русе и изгубимо поверење и наклоност, али и љубав, коју многи Срби, за Русе имају.

Али то неозбиљно и неодговорно наше понашање и приступ том догађају, говори све о нама, о нашој површности, необавештености и неодговорности, али и о некултури, ма дрскости и глупости, са којом располажемо, али и живимо. А док год то, код себе не променимо, ко ће нас заозбиљно узети и пријатељ нам, али и озбиљан партнер у политици бити.?! И још при крају, овога оглашавања и објективног, а чињеничног сгледавања нас и нашег односа према Русији, морам и то, али искрено и из душе, а од срца рећи: Хвала Русима и Русији за све оно, што до сада, за нас Србе учинише. А поготово им хвала на пруженој помоћи, да ми, као народ, са Србском државом опстанемо и до данашњих дана. Иако то Руси, нису морали, а нити су били обавезни, да то све, а што су за нас Србе учинили, и учине. Из простог разлога, што никакав уговор, о пружању помоћи или заштити нас Срба, од стране Руса, никада није између наше две државе, као ни наша два народа, потписан. Тако да све оно, што смо ми, кроз историју од Руса добијали, била је њихова добра воља, или њихов лични државни интерес, у одређеном историјском времену. Што је нормално, схватљиво и разумљиво за сваког разборитог, паметног и образованог човека. Јер, го – интерес, је оно, што и сваку породицу држи на окупу, као и супружнике у браку! Али будали и идиоту или отпаднику од Бога и народа, мало је и кад би му целу Земаљску куглу поклонили! Е, из тих се разлога, не треба освртати на незахвалнике, олош и бетере, који би пљували по Русима и Русији. Јер оно добро, које ми до сада, од наше браће Руса добисмо, веће је од сваке лажи, коју ево и ја, овим оглашавањем, побијам, јер сведоћим истину. И зато ћу на крају још додати: Поштовани и уважени Руси, ако некада и чујете критике, псовеке и ружење вас Руса, из неких србских покварених уста, не осврчите се на испразне приче, тих србских незналица и незахвалника, ма чистих идиота и олоша од људи, који су своју душу, за шаку смрдљивог новца, Западњацима продали. Јер њих је увек било и биће их, како код нас Срба, тако и код вас Руса, али и код других народа. Јер без таквих ништавних, бездушних и безбожних људи и ликова, живот би понекада био, чак и досадан!

Ветеран отаџбинског рата у БиХ, Србски песник за децу и одрасле, професор, Милосав Миле Кнежевић.

Нирнберг, Њемачка, Децембар, 2017.година.


Кључне речи:

(2)

Остале вести из рубрике

Мишљење читалаца

О Сребреници - Синиша Ковачевић

Српски народ и све његове државе, уз такав лажни наратив, не могу опстати. Ако „инвестиције“ долазе из оних земаља, које су нас бомбардовале, или су признале независност Космета, онда то и нису инвестиције, већ су непријатељска преузимања. То је постепена и трајна окупација. Тиме је државна безбедност разбијена. Што се више наших грађана, запошљава у њиховим компанијама, било у Србији, било изван ње, то се петоколонашки потенцијал увећава.

Док су из СББ држали и нож и погачу, нису јадиковали: Када се Телеком пробудио из сна, Јунајтед група је показала право лице
Док су из СББ држали и нож и погачу, нису јадиковали: Када се Телеком пробудио из сна, Јунајтед група је показала право лице

Ако на Гулгу укуцате моје име и презиме и додате СББ или РЕМ изаћи ће вам...

2021-02-08 17:34:52

Писмо мр Момира Радића, адвоката и судског преводиоца главном уреднику Билда поводом писања о митрополиту Амфилохију
Писмо мр Момира Радића, адвоката и судског преводиоца главном уреднику Билда поводом писања о митрополиту Амфилохију

  БИЛД Главни уредник г. Јулиан РАЈХЕЛТ Axel-Springer-Straße 65 10969 Берлин НЕМАЧКА Поштовани г. главни уредниче Рајхелт, Заборавио сам како се зову новине...

2020-11-06 06:59:25

Дани(ј)ел Симић: Зашто су Срби нижа раса у односу на Јевреје, Јермене И Роме?
Дани(ј)ел Симић: Зашто су Срби нижа раса у односу на Јевреје, Јермене И Роме?

Још увијек се чека објашњење због чега Срби немају права да именују геноцид почињен над њима у току Другог свјетског рата, као што су то урадили у наслову поменути народи терминима Холокауст, Порајмос, Хајот Цеганспанутин? Већ трећи пут пишем на ову тему и сваки пут је то одговор на увреде и очајничка подметања противника онога што смо одавно требали урадити. И што ћемо урадити. С њима, или без њих. Опет пишем са осјећајем националне срамоте, коју они очигледно не осјећају и одбијају саборност. Више пута сам јасно истакао: Противници иницијативе за именовање геноцида који је током Другог свјетског рата почињен над Србима, чине општенародну штету и срамоту. Не само што на прво мјесто стављају себе, своје потребе, лобисте и виђења, па тек онда сјећање на српско страдање; већ због некултурног и опадачког дискурса, који ће читаву културу сјећања огадити неупућеном српству.

2020-10-27 14:22:43

 Коронавирус - слаба организација у Републици Српској
Коронавирус - слаба организација у Републици Српској

Далибор Ћетојевић заражени младић из Лакташа, на свом Фејсбук профилу написао је своја искуства са вирусом...

2020-03-18 10:55:51

Албанско питање на Балкану
Албанско питање на Балкану

Од распада Социјалистичке Федеративне Републике Југославије, aлбански фактор је међу главним актерима нестабилности на Балкану. У...

2019-06-13 08:25:41

Историчар Ђорђе Бојанић: Мој одговор амбасадору Скоту, да је ,,Србија на погрешној страни историје“
Историчар Ђорђе Бојанић: Мој одговор амбасадору Скоту, да је ,,Србија на погрешној страни историје“

Пише Ђорђе Бојанић, историчар Он каже да је ,,Србија на погрешној страни историје“? Као историчар се не слажем...

2019-02-24 14:13:54

Брза идентификација нервног гаса поставља нека питања о оптужбама Уједињеног Краљевства против Русије
Брза идентификација нервног гаса поставља нека питања о оптужбама Уједињеног Краљевства против Русије

Немогуће је за кратко време установити који тип нервног агенса је употребљен за тровање Сергеја Скрипаља...

2018-04-12 06:44:23

Косово, Руси и истина
Косово, Руси и истина

Једна речиница сечања, господина Виктора Литовкина, руског војног експерта, а која је непобитна истина, цитирам је:......

2018-01-11 08:32:12

rt misljenje
baner rakija desno misljenja
baner apartman desno / misljenja
baner obzor desno - misljenja

Будите у току са новим дешавањима, пријавите се на нашу листу новости: