Биолошки рат против Русије: Пентагон заиграо на последњу карту у циљу очувања глобалне доминације - II

Објављено: 09.11.2018.год.
фото: bog-rata.com

 

 ПРВИ ДЕО

 

 

Зика вирус

 

 

 

 Што се тиче укупних инвестиција за изградњу овог објекта, на почетку су грузијски званичници изјавили да вредност радова износи 15 милиона долара, да би протоком времена укупна цифра била шестоструко увећана, где је достигла суму од 95 милиона долара. Сенатор Лугар је једном приликом изјавио да је цена укупних радова око 30 милиона долара, док су на крају медији објавили информацију да је за изградњу ове био-лабораторије Пентагон потрошио астрономских 250-300 милиона америчких долара (није познато да ли је ова цена везана само за изградњу био-лабораторије у Алексејеву, или за цео комплекс био-објеката на простору Грузије, укључујући и оне у Кутаиси, Коблетију + мрежу био-контролних станица).

 

 

 

 

 

Вирус Еболе

 

 

 

 С обзиром на сву тајновитост која влада око центра у Алексејевки, као и недостатака било какве контроле над његовим радом , немогуће је утврдити његову праву вредност и природу истраживања која се тамо изводе. Након промене власти у Грузији 2013. године, центар Лугар је формално затворен, а комплетан систем био-објеката (група од 22 лабораторије) пребачена је у структуру коју контролише Министарство здравља, рада и социјалних питања.

Али све до 2015.године Пентагон је де факто остао господар комплетног система новоизграђених биолошкох објеката у овим земљама, где је и данас главни спонзор истраживања и стратегије праћења. Од 2018. године Грузија планира да у пуном обиму самостално финансира биолошка истраживања у овим лабораторијама, али нема никакве сумње да ће Министарство одбране САД изгубити ефективну контролу над објектима који су узгред речено изграђени и опремљени њиховим новцем. То једноставно не долази у обзир.

 


Први који је открио информације о претњама Лугарског пројекта у Грузији био је саветник бившег председника Грузије Михаила Сакашвилија, амерички новинар Џефри Силверман: “У лабораторији Лугара, који се налази на периферији Тбилисија, производе се опасне материје које се тестирају на локалном становништву. Сигуран сам да се у Грузији одвијају опасни експерименти на животињама и људима “, рекао је Силверман новинарима, уверавајући да је Пентагон са изградњом биолабораторије у Грузији извео тактички маневар да би заобишао Конвенцију која је потписана 1972.године.

Према изворима које је прикупио саветник грузијског председника, у 2013. години дошло је до случаја инфекције особља које је запослено у Центру Лугар, где су заражени људи тајно лечени, тако да информације о инциденту не би биле објављене у медијима. Становници Алексејевке такође говоре о истом случају: у 2012. години, четири Филипинца која су радила у лабораторији су се разболела, од чега су двојица преминули.

У Русији су оптужили грузијску мрежу биолошких лабораторија да су одговорне за стварање ултра-смртоносне и резистентне афричке куге (болест која је карактеристична за Африку) која погађа домаће свиње, а које је регистрована на територији Руске Федерације. У Абхазији су детектовани смртоносни комарци.”Недавно су у Абхазији регистровани ројеви комараца који преносе вирус Зика“. Никад се ови комарци нису појавили на северној хемисфери. Ради се о врсти јужноамеричког комарца. Ипак, он се већ појавио и то није случајност. Вирус који он преноси је дизајниран у лабораторији. И да, ми можемо да закључимо да је створен управо у америчкој лабораторији “, каже руски војни експерт за хемијско и биолошко оружје Игор Никулин.

 

 

 

 

 

Афричка куга је изузетно смртоносна за домаће свиње, и за њу нема лека. Веома је погодна за операцију подривања економске снаге једне државе и изазивања панике међу становништвом

 

 

 

 

У међувремену, на територији Казахстана се одржавају вежбе на локализацији вируса Еболе (такође вирус који није карактеристичан за то поднебље). Јер шта ако туристи заражени овим вирусом из Казахстана дођу у Америку?

У стварности америчка референтна лабораторија кроз ове вежбе истражује колико је становништво Казахстана отпорно према овој болести у случају инфекције, и како патоген који узрокује Еболу делује на локално становништво. Резултати овог истраживања ће омогућити да се у другој лабораторији, и у другој земљи, креира патоген који генерише ову епидемију али са новим својствима, који ће бити компатибилан (читај ефикасан) у генетском басену, у којем ће се са њим експериментисати.

Пентагон савршено добро зна, колики потенцијал представља изградња комплекса биолошких лабораторија око Русије. Само што и даље  руководствима бивших совјетских република верује у племениту америчку мисију, која се води искључивим мотивом “смањивања биолошких претњи”. Како је показао пример на простору Украјине, цела прича је потпуно обрнута.


Шта ће Пентагону “жива ткива” руских давалаца


Команда за обуку ваздухопловаца која се налази у оквиру америчког Ратног ваздухопловства објавила је необичну понуду у циљу куповине узорака ДНК који се налазе у живим ткивима Руса европеидне расе.Одговарајући тендер је објављен на веб страници америчке владе за набавке.

Пентагону су посебно неопходни узорци молекула ДНК, који су даваоци људских генетских информација. Донатори морају бити здрави. Узорци ткива људи који долазе из Украјине нису узети у обзир. Ове информације напросто терају човека да се још више замисли куда све ово води.

Дакле, команди за обуку ваздухопловаца, која би искључиво требала да се бави професионалном селекцијом пилота и техничара, потребна су “жива ткива” од донора из Русије. Можемо са великом сигурности потврдити да је ова активност прикупљања руских ДНК података повезана са конспиративним пројектом развоја, тестирања и припреме специјалног типа биолошког оружја за борбену употребу, које би се преносило селективним путем.

Нуклеарни потенцијал САД је респектабилан, међутим извођење ограниченог нуклеарног конфликта не иде на руку Пентагону,  ускед чињенице да би после њега уследио узвратни удар у коме неће бити победника. Биолошки рат је у овом сучају далеко ефикасније решење, јер не уништава инфраструктуру нападнуте државе. Пентагон озбиљно ради на сценаријима стратегије вођења будућег светског рата који се изводи у формату усмерених мега-епидемија. Главни циљ стратега у Пентагону је стварање савремених облика биолошког оружја, које је способно да селективно и у најкраћем могућем временском интервалу уништи комплетну живу силу непријатеља, тј. да “почисити смеће” са непоседнутих територија. При томе, обим захвата мора да буде тоталан, да би се спречила било каква могућност од евентуалног контраудара. Међутим, због специфичног облика овог рата, цела акција се може продужити на неколико година, па и деценија. У том случају основни циљ стратега који руководе биолошким ратом је удар на економску сферу нападнуте државе, пре свега на њену прехрамбену индустрију, на фарме животиња од којих се добијају  веома важне сировине као што су млеко и месо. Биолошки удар на ресурсе за производњу хране у комбинацији са локалним епидемијама које изнуравају становништво, ће довести до постепеног урушавања нападнутих држава и њиховог коначног слома. У том “пакленом” задатку помоће им вештачки усавршени патогени који ће имати способност селективног ширења на животиње, али и на људе. 


Рад на борбеној употреби


Избијање опасних епидемија се најчешће дешава у Африци и Јужној Азији, међутим Пентагон показује повећан интерес за земље ЗНД, где постоји релативно повољна епидемиолошка ситуација. Није искључено, да истраживање фокалних инфективних болести које се налазе у природним резерватима земаља ЗНД-а, омогућава америчким научницима да креирају читав арсенал биолошког оружја који се тајно може користити. И они несумњиво већ на томе раде.

Избијање незабележене епидемије “сибирског чира” (Антракс) у северној Русији 2016.године је званично повезано са загрејавањем климе, иако су узрочници ове инфективне болести могли бити убачени с југа путем миграције птица селица (њих је једноставно уловити и “заразити” уочи сезоне миграција). Дијагноза “сибирског чира” је потврђена код 24 становника тундре, а приступило се и извођењу широке операције у којој је учествовала и војска, где је уништено око 2,500 заражених јелена, чије су лешине потом спаљене. Таква епидемија на овом простору није забележена у последњих 75 година, и поставља се рационално питање да ли је клима толико крива за њену појаву?

 


Субверзивне операције усмерене на уништавање аутохтоних народа севера, удар на економију нападнуте државе (уништавање стоке, дискредитација руских прехрамбених производа на светском тржишту) не могу се потпуно искључити у овом случају

Упозоравајући податак је и епидемија Еболе из 2004.године најснажнија у историји Африке, која би могла бити вештачки изазвана (6583 људи је умрло од болести). Да ли су и овде криви климатски услови? Етнички оријентисани вируси или бактерије нису били фикција чак ни у време колонизације Јужне и Северне Америке. Садашњи ниво генетичког инжењерства, синтетичка биологија, могу у реалности да искреирају сценаријо који је гори и од најмрачнијих холивудских филмова о зомбијима.

 


Неки стручњаци сматрају да је у случају избијања афричке свињске куге у Русији (2012-2013) реч о саботажи и тврде да атипична отпорност вируса на услове северних географских ширина (који је иначе карактеристичан са Суб-сахарску Африку) може бити само реализован вештачки, у лабораторијским условима. Раније су Американци спровели сличне биолошке операције против Кубе, тако да им искуства не мањка.

У међувремену, 2001. године, САД су вештачки блокирале механизам узајамне контроле, епидемиолошка ситуација у свету је унилатерално оцењивана, уз истворемено дистанцирање од Женевске конвенције из 1972. године која забрањује бактериолошко оружје. Страним инспекторима је једноставно онемогућен приступ биолошким објектима који се налазе под контролом САД.

Русија упорно поштује одредбе међународне конвенције. Москва је више пута затражила од Вашингтона да гарантује безбедност свог војно-биолошког програма. У противном није искључено да Русија преузме ствар у своје руке и елиминише стратешке резерве биолошког оружја на територијма њених најближих суседа, употребом високо-прецизних средстава која ће обезбедити њену сигурност, па ако хоћете и опстанак.


Тајни објекти


Савремена технолошка достигнића и открића у области биолошких наука и људске генетике омогућавају да се дизајнира бактериолошко и генетско-биолошко оружје које ће моћи да истреби живу силу непријатеља у зависности од боје коже и низа других расних особина. Потребно је само систематски проучавати ефекат најновијих вируса на одређени генотип. Старе праксе ће такође бити од користи.

У замену за америчку помоћ, Украјина, Грузија, Азербејџан и Казахстан нису само своје територије учинили доступним за биолошке експерименте Пентагона, већ су Американцима донирали и своју колекцију патогена који су узрочници опасних болести (укључујући и сојеве совјетских бојевих микроорганизама). А сада, под покровитељством хуманитарне мисије (осигуравање биолошке сигурности пост-совјетских република), потенцијал америчких војних лабораторија у ближем суседству се може искористити против Русије.

Амерички истраживачи раде у режиму строге тајности, где свој рад декларативно ограничавају искључиво на проучавање природних локалних инфекција ради спречавања њихове евентуалне дислокације. Независност биолошких лабораторија које су подигли Американци у односу на земљу домаћина омогућава да се готово неконтролисано експериментише са опасним вирусима и бактеријама, да се спроводе различите врсте биолошких напада, односно да у пракси проверавају ефекти својих “производа” на здравље локалних становника. Доказа за тако нешто има прегршт.

Генетска блиског Руса и Украјинаца уз потписану сагласност између Министарства здравља Украјине и Министарства одбране САД (од 29.августа 2005.године) отворила је пут за изградњу целог система америчких војних лабораторија у Кијеву, Одеси, Херсону, Тернопољу, Ужгороду, Виници, Харкову, Лавову, Дњепропетровску. 

Грузија такође има мрежу америчких војних биолошких лабораторија, укључујући и спремиште високо опасних материја у војној бази у близини Тбилисија. Сви објекти ови објекти су изграђени средствима Пентагона, а само у Грузији је потрошено  више од 100 милиона долара (у Казахстану – 108 милиона долара). Вероватно у укупну цену улази и набавка скупе опреме за двоструку употребу. Формално, грузијски стручњаци се заједно са америчким специјалистима баве проблемима спречавања вирусних болести, где је буџет само једне лабораторије једнак целокупном буџету коју њена влада одваја за Министарство здравља.

Такви објекти потенцијалном противнику пружају огромне могућности за “чисте” офанзивне операције на страној (суседној) територији. Највећа опасност је она која је невидљива.

 bog-rata.com, НАЗАД НА ПРВИ ДЕО


Кључне речи:

Коментари (1) Додај коментар

Остале вести из рубрике

Како постати космонаут: Од пријављивања кандидата до полетања у космос

2019-04-20 15:03:10

Ово је прича о веома личном, а опет епском путовању. Оно почиње као сан из детињства, а завршава се свемирским летом. На Дан космонаутике погледајте премијеру...

Москвa очекује директан дијалог Кијева с Доњецком и Луганском

2019-04-20 14:58:21

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров очекује након избора у Украјини почетак директног дијалога Кијева и Луганске и Доњецке Народне Републике, рекао је он у интервјуу за...

Борисов са Асадом разговарао о билатералној сарадњи и обнови Сирије

2019-04-20 14:47:30

Потпредседник владе Русије Јуриј Борисов и председник Сирије Башар Асад разговарали су о помоћи Русије у обнови Сирије, а током састанка заменик премијера упутио је велики...

„Битка нација” на Смедеревској тврђави

2019-04-20 13:27:16

Светско првенство у националним историјским средњовековним борбама „Битка нација”, чији домаћин је први пут Србија и где ће учествовати представници више од 40 држава, биће одржано...

САД: У Украјини смо на дуге стазе

2019-04-20 11:36:54

Сједињене Америчке Државе ће након завршетка председничких избора у Украјини наставити да подржавају Украјину, саопштио је специјални представник САД у Украјини Курт Волкер. Он је изјавио...

Кина припрема велику параду поводом 70. година морнарице

2019-04-20 11:26:27

Кина ће идуће недеље, на обележавању 70. годишњице оснивања Морнарице, приказати нове разараче и нуклеарне подморнице, саопштио је заменик командира морнарице Чију Јанпенг. На паради ће, према...

Папа: Небројено мноштво сиромашних вековима живе, а да немају комад хлеба или гутљај воде које би дали својој деци

2019-04-20 11:23:09

Папа Фрања присуствовао је данас, на Велики петак, у Базилици Светог Петра у Ватикану служби током које је проповедник осудио раширену неједнакост у свету. Данашња служба је...

Доњецк: Противник не одустаје од покушаја да заоштри ситуацију на линији фронта

2019-04-20 11:16:48

Украјинска војска покушала је да продре на територију Доњецке Народне Републике. Током борби су погинула три припадника Војске ДНР-а, саопштио је портпарол Данил Бесонов. „Противник не одустаје...

Аксјонов: Американци желе да буду једини и непоновљиви, али свет је данас вишеполаран

2019-04-20 11:13:45

Председник Крима Сергеј Аксјонов изјавио је да власти САД сматрају да имају право да диктирају услове другим народима, заборављајући да је свет вишеполаран и да треба...

„Ја нисам ваш противник, ја сам ваша казна

2019-04-20 11:06:43

Кандидат за председника Украјине Владимир Зеленски рекао је током дебате са својим противкандидатом, актуелним украјинским лидером Петром Порошенком, да Украјина иде у Европу и обећао да...

proba
форум
мислјенја свуда

Будите у току са новим дешавањима, пријавите се на нашу листу новости: