Мајор Деки за Восток: Бранимо се од повампиреног фашизма

Објављено: 07.04.2019.год.
Деки приликом доделе Ордена Репбулике у Доњецку


Дејан Берић - Деки, Србин, добровољац, мајор Војске Доњецке Народне Републике, најомиљенији "странац" у ДНР-у. С друге стране, по другима, углавном западним медијима - терориста, плаћеник, зликовац...

Због Декија се пишу ноте протеста, Одбор за безбедност Украјине се жали НАТО-у, а у Украјини се за њим расписују "награде". Од почетка пуча у Кијеву, преко присаједињења Крима Русији и сукоба у Донбасу, Деки је у редовима Војске ДНР-а. Вишеструко одликован у ДНР-у и Русији, за Восток је отворено говорио о свему.


 Годишњица НАТО агресије?

- Неко то зове НАТО агресијом, а ја сваки пут када сам у могућности у руским медијима кажем како је НАТО терористичка организација која је бомбардовала моју државу противно свим међународним правним актима.


Прошло је двадесет година и шта смо ми научили у последњих пар година гледајући РТС и друге српске медије који су под контролом власти. Научили смо да су нас бомбардовали за наше добро, да осиромашени уранијум није опасан за здравље, да је НАТО наш добри друг, да су људи који су осуђени пред српским судовима до 2000. године постали саветници и реформатори српске власти, армије и полиције  и одлични другари владајуће класе у Србији.

Или сам ја потпуно луд или ту нешто друго није у реду.
Бомбардовање се завршило за 78 дана, али ово што траје и до данашњег дана је много горе него тих 78 дана. Посебно како власт пљује на жртве и велича убице, и како наши официри сарађују са убицама. Уствари нису наши официри, армија је увек била народна, а ови сада официри који се љубе са убицама српске деце нису наши, они брукају све наше претке.

Избори у Украјини?

- Избори у Украјини су велики циркус. 
Види се да их организују исти људи који организују изборе у Србији. Украјина је постала као и Србија, колонија Енглеске. Дестине хиљада мртвих гласају само да на власти остану прозападни лидери, исто као и у Србији, прогон правих патриота, избацивање са посла оних који скрећу пажњу на то сто се дешава. 

У други круг су ушли актуелни председник Порошенко и глумац Зеленски. Нема велике разлике међу њима. И један и други прете да ће војним путем вратити Донбас и Крим, иако добро знају да је то немогуће. Значи биће све више и више нових жртви. Економија се уништава брзим темпом. Иностране компаније сада купују уништене компаније на територији Украјине за мало новца. Укратко, запад води ове изборе. И једни и други су њихови "играчи" 
Обичан народ неће добро проћи у сваком случају.


Са покојним председником Александром Захарченком

Објаве западних медија о теби?

- За мене лично, то што они раде је више него смешно, просто аматерски. Не могу да нађу ни просте чињенице. Уверен сам да би ви из Републике Српске у року од сат времена сазнали на пример, где сам ишао у средњу школу, а они и то погреше. Измишљају о неком мом игрању фудбала у Телеоптику, бекству од дугова, који сваки пут "расту". Прво су били 12 евра затим 20, а у најновијем "бљуцу" побегао сам из Србије због дуга од 80 евра. И
з Србије сам отишао у фебруару 2013 године. Долазио сам у Србију док сам радио у Сочију. Такође сам био у Србији у септембру 2014. године пред доношење закона о добровољцима.

Знао сам зашто сам кренуо на Донбас и да сам својеглав као магарац, што је значило да родну Србију нећу видети још дуго.
Замолио сам да ме пусте из армије на месец дана, објаснио ситуацију и тако сам и стигао последњи пут у Србију.
Иначе закон су донели после објављивања једног од приказа мојих медаља. Издајице су се правдале да је то због људи који иду у ИСИЛ. Чудно што нису видели годинама, како кроз београдски аеродром лете терористи у Турску, а затим у Сирију, него закон донесоше експресно, после те објаве. Јер ако у нешто верујем идем до краја. Тако је било и са ратом. Моје идеје су исправне и никакв западни слуга  који је донео закон о добровољцима ме није могао зауставити. Када те радио "Слободна европа" куди, "Блиц" или слични њима, народ у Србији зна да си прави човек. Тако да велико им хвала.

Посебно овде у Русији су ми помогли својим видео материјалима, јер овде је радио "Слободна европа" најомраженији медиј који постоји. 
У исто време креће офанзива на мене са три стране. Из Србије све то исто креће истог дана или сутрадан на територији Украјине и прикључују се доказани издајници са Донбаса који се налазе око Игора Стрелкова. Резултат нису добили нигде, ни у Србији, ни у Украијни ни у Русији. Покушали смо да тужимо новине "Ало". Прво јако дуго нису хтели да приме тужбу у суду, а када су је прихватили, судија је инсистирао да се ја појавим на суду и да докажем какву моралну штету су ми нанеле њихове лажи. За сада смо одустали од тужбе, али све се то лепо пакује на гомилу и чека се неко нормално време у Србији када ће судство бити независно а не под контролом власти. Једном приликом после писања "Блица" сам им обећао да ће платити за своје лажи, сви од редакција до новинара који их пишу. После тога су почели да пишу и потписују се иницијалима. Међутим и тамо има нормалних новинара са којима се понекад чујем и полако сакупљамо доказе, од налога уредника, до оних који седе у канцеларијама и измишљају.

Каква је ситуација на фронту?

- На фронту су се нешто више активирали Украјинци са артиљеријом. Доста имамо губитака. Од почетка године 108 војника је погинуло и 12 цивила. 
Код Украјинаца су губици много, много већи, али је и њихова резерва огромна. Мада то код њих и нису војници. Код нас је армија, али је и даље на добровољној бази. Нема редовног служења војног рока, нити позива за резерву, иако у резерви имамо око 30 хиљада људи. Украјинци лове људе по улицама, дискотекама, аутобуским станицама. Пун је интернет видеа који су снимали обични људи, како се по Украјини лове људи и шаљу на фронт. Нема војника од њих.

Тако да у случају неке веће битке, знамо ко ће бити победник. Ј
едан који хоће вреди више него десет које натерају. За сада су две тачке где су константне битке и на обе се налазе нацистичке оружане групе, "Десни сектор", и батаљон "Азов" - рејон Мариупоља и рејон града Горловка. Ситуација је тешка, али наши момци излазе на крај са тим проблемима. Видећемо шта ће бити после избора. Или ће бити жешће или ће се мало смирити. Овакво стање за сада Запад трпи јер су избори.

Наши момци који служе у Армији ДНР-а су сви добро. Хвала богу рањених нема и о њима добијам само похвале од командира. Пре две недеље сам био у Доњецку послом, неких десетак дана. Срео сам се са војним врхом и било је пријатно када су рекли да су момци одлични, посебно у Дебаљцеву. Хоћу рећи још једну ствар у вези Срба које отправљају наше службе. То  су били Почуча, Геровац, Живковић, Синђелић и још један који је дошао. И када је прешао границу признао је ко га је и зашто посало, те се вратио назад. Нећу име помињати, али је добро што има људи који разумеју да постоји нешто много веће од новца. Сада се наше власти труде да покажу како смо ми неки лоши момци на Донбасу. Последњи од тих који су били је назови четник Братислав Живковић, који је дошао у Доњецк, сликао се на најскупљим местима, по Доњецку у саунама, хотелима и затим о нама причају како смо ми плаћеници. Међутим раде се и горе ствари. Драган Срдић који је тренутно у бекству је радио на томе да се Срби покажу на такав начин. Нашим људима је претио и убиствима, и њих и њихових породица, бавио се крађама и свиме што је могло да оцрни Србе. Успео је  Уроша Првуловића да смести у затвор, радио је заједно са "бившим" припадником украинске специјалне службе СБУ и групом убачених људи. Имали су јака "леђа". Много је било проблема и требало jе покренути доста људи да се та група разбије. Хвала богу, Урош је на слободи, вратио се својој породици жени и детету. Драган је око месец дана  у бекству али неће дуго.
Од ухапшених смо сазнали за њихову везу са западним службама. Међу њима има и наших издајника.

Покренуо си медиј?

- Нисам ја покренуо медиј. Радим у интернет издању "ПолитРусија" или како кажу наши медији ПОЛИТРАЖА ))))). По њима је вероватно центар политраже у мору, а уредници су морске раже ))).
То је медиј у коме ради петнаестак људи, плус двадесетак хонорарних сарадника. Оснивач је Руслан Остаско, политиколог. Завршио је институт ФСБ-а, родом је из Севастопоља, а корени су му из Доњецка. Ево имате више информација него државни прозападнимедији који имају огромне ресурсе ))). "ПолитРусија" се бави аналитиком, како Русије, тако и западних земаља.
Ту радим као новинар, имам своју емисију коју водим, као и потпуну слободу у избору гостију и уређивању. Такође, као новинар идем на поједине конференције за новинаре које ми се чине занимљивим.

Дејан Берић на конференцији за штампу портпарола Министарства спољних послова Марије Захарове


У склопу "ПолитРусије" отворили смо страницу "СЛОБОДНА СРПСКА РЕЧ" коју сам мало запустио, пошто сам око три месеца имао доста проблема са здрављем и сада се полако враћам у форму. Тренутно иде проширење студија и делатности тако да барем још месец дана нећу записивати ништа у вези Србије ,али после тога идемо пуним темпом. Пажња ће бити посвећена  дејствима српских власти, њиховој сарадњи са убицама српске деце, распродаји Србије, српским медијима....


Са портпаролом Министарства спољних послова Маријом Захаровом

Да ли се зна у којем правцу иде истрага атентата на председника Захарченка, као и Гивија и других хероја ДНР-а?

- Што се тиче њихове смрти знали смо одакле то све иде. 
Убиства су изведена од стране специјалних служби Украјине. Конкретно, специјалаца СБУ и Пете бригаде украинске армије. Додуше, није било доказа, јер сваки пут када смо успевали ући у траг диверзантима, долазило је до борби и нисмо успевали оне главне ухватити живе. Пре недељу дана на конференцији за новинаре у Москви појавио се Василиј Прозоров бивши потпуковник СБУ који је радио у команди СБУ, а од маја 2014. године у Штабу антитерористичке операције Украјине.


фото:РИА Новости

Значи био је у току свих дешавања. Он је потврдио оно што смо знали, да украјинске диверзанте обучавају припадници Ције и МИ6.
Када је почео "Мајдан" у Украјини и када су назови демонстранти почели да бацају молотовљеве коктеле на полицију, сам се јавио у ФСБ и решио да радим као њихов агент. Потпуно је јасно да са таквима може да се заборави на морал и да су за њих цивилне жртве сасвим нормлане. Много избеглица је било на територији Украјине када су почела бојева дејства, и тамо су их обрађивали, давали велике суме новца да раде за њих на територији Луганске и Доњецке Народне Републике. Обучавали су децу да постављају мине у аутобусе и на јавна места. Једну групу смо ухватили 2016. године, од 15 -17 година су имали, постављали су бомбе на јавна места. Три су експлодирале и убиле седморо људи. У Контаробавештајној служби Министарства одбране радио је Дејан Вујић. Он може ако буде расположен да каже колико је похватано младих терориста. Једном приликом у акцији је изигравао студента на факултету ))). Успели су да ухвате озбиљног играча.

Када су почела ратна дејства у Доњецку било је око 200.000 људи, сада их има скоро милион. Јако је тешко све то контролисати, посебно ако се зна да американци имају неограничена средства.
Шанса сачувати некога од наших командира је била мала, пошто су се ту укључиле две највеће терористичке групе на свету - Америка и Енглеска.

Филм Олге Шехтер "Рат снајпериста" о теби је добио многе награде...

- Да, филм је добио веома много награда на филмским фестивалима документарног филма у Америци и Русији. У Европи се појавио само два пута и та два пута је победио. После тога је забрањено приказивање на фестивалима по Европи. Испаде да је већа цензура у Европи него у Америци.

Оља је нашла начин да га прикаже и у Европи. Постоји страница на интернету где се може филм купити и погледати. Скоро је познаница ишла у посету другарима у Немачку. Када је дошла тамо, они су гледали филм "Рат снајпера" са немачким титлом ))))).
Каже да су реакције одличне. За Немце испаде ја херој који се бори против новог таласа фашизма.

Промо филма "Рат снајпериста"


Апсурд потпуни ако рачунамо на то, да сам за нашу власт криминалац због тог истог дела. З
а мене лично је веома вашно што је свет први пут видео истину о нашој борби, о односу народа према украјинској власти. По Ољиним речима Американци су били у шоку када су гледали Параду победе деветог маја у Доњецку. Они су мисли да ми ратујемо као афричка племена, а да уствари праву борбу води руска армија. Филм је доста променио код обичног западног човека, у погледу на дешавања у Донбасу. Оља је права на филм дала некој продуцентској кући, оставила је једино права за Русију где је дала да се филм бесплатно приказује на нашем јутјуб каналу ПолиРуссија и права за Србију. Има жељу да дође у Србију и прикаже филм у огромном биоскопу. Међутим изгледа да од тога још дуго нема ништа. Можда је ви позовете у Републику Српску?

Протести у Србији?

- Протести у Србији, рак рана. Како сам ја то видео са стране гледајући из Русије. Подигао се народ јер му је прекипело. У почетку су то били прави народни протести. Међутим после тога су се упетљали политичари. Знаш добро да сам био члан ДС-а док је Зоран Ђинђић би жив и неко време после тога. Немам ниједну лепу реч за људе који предводе данашњу опозицију, сем за Бошка Обрадовића и његове Двери. И дан данас ми није јасно зашто је ушао у тај савез. Ујединити се можеш са истомишљеницима, а не са природним противником, са људима који су нам уништавали армију (исекли око 800 комада технике, уништили протвваздушну одбрану), који су предали највеће српске јунаке Хагу. Био сам унутар ДС-а, надао се да ће то бити нешто добро. Међутим, показало се да нема тамо доброг, тако да сам их напустио.
У потпуности сам уверен да ће се власт у Србији променити, али такође сам сигуран да ће Савез за Србију после те победе покушати да уништи Двери, пошто су им програми потпуно различити. Овде сам сазнао многе ствари које нисам знао у Србији. На пример да су Зорана Ђинђица убили Енглези, уз подршку Немаца и Американаца. Затим нека фамозна 77. бригада енглеске армије која ради на ширењу лажних информација и манипулисању људима се потрудила да рашири неистине о њему јер је било потребно оцрнити његово име. У ствари је убијен јер је хтео да реши проблем косова у корист српског народа и по резолуцији 1244. Брзо и правилно да реши. Платио је то главом. Не могу о томе више ништа рећи. Једино могу додати да се трудим наговорити неке од припадника руских служби да дају интервју у вези тих дешавања. Иде тешко, али верујем да ћу успети у томе, да каћу барем оно што могу. Да се вратимо протестима...
Вучић губи тло под ногама. Једина шанса да опстане на власти је да изазове проблеме, да се направи нешто типа "Мајдана" у Украјини. Значи потребне су жртве. Не знам да ли сте приметили, од када су почели протести, повећао се број избацивања на улицу обичних људи уз асистенцију полиције. То раде државни извршитељи. Затим они међу собом купују те исте станове за мале паре. Судови хапсе па ослобађају тајкуне и криминалце. Све то треба да наљути народ који би затим требало да крене оштро против полиције. За сада им неуспева и једино што садашњој власти преостаје је да убаци провокаторе који ће некога убити или направити нешто што ће да покрене масу. Затим полиција се диже и ето проблема, хапсе се вође опозиције, представници синдиката , утицајни људи и нас Вучко добија још један мандат и могућност признања Косова, јер неће имати ко да га спречи у томе.

"Државни удар" у Црној Гори - твоје име је помињано, те си оптуживан по медијима...

 - То што је било у Црној Гори је више него смешно. 
Александар Синђелић никада није био на Донбасу као војник. 2014. је обијао прагове у Русији покушавајући да прода причу како за њим стоји двестотине добровољаца и када су му рекли ок, дођите ко вам брани, тражио је новац за пут, за опрему. Људи су овде видели да је то једна обична варалица. Коме требају плаћеници, када је било на хиљаде доборовљаца из Русије који нису само ратовали него су многи од добровољаца били имућни људи који су и финансиски помагали своје саборце. Он је упорно тражио начин како да заради на рату у Донбасу али није успевао. Када је Радомир Почуча протеран из Донбаса, још годину дана се налазио у штабу Игора Стрелкова, који се дефинитивно продао западу. После протеривања Стрелкова из Донбаса због издаје и пљачки и убистава официра, у Русији је орагнизовао фонд који је сакупљао новац за помоћ Новорусији. Народ је веровао у то, требало је много времена да схвате ко је он. Углавном Почучи се у Москви придружио Синђелић и после ове њихове фотографије одједном се дешава државни удар у Црној гори у организацији Руса који финансирају.Саберете два и два и све је јасно. У истом том штабу са Стрелковим су се сретали Почуча и Живковић. После појављивања Синђелића као заштићеног сведока, Руси су сконтали да оно што сам им причао две године има смисла. Сви фондови Игора Стрелкова су блокирани. Сада сакупља паре молећи људе по интернету за помоћ. Међутим, овде су га провалили и обични људи. Још мало му Руси гледају кроз прсте због доброг што је радио у младости. Тако да можете из овог кратког излагања видети да је то запад финансирао како би оцрнио Русе и лакше предао Црну Гору у руке НАТО. Такође ту је велику улогу играла Србија, и даље се на пример, кроз емисије Миодрага Марича покушавају оправдати многи српски издајници.

Недавно си стао на "луди камен" - честитке.

- Хвала. Лена и ја смо дуго били у вези, мада нисмо хтели да други знају о томе. По мом повратку почели смо живети заједно. Како сам ја на територији Русије као грађанин ДНР-а, Лена је грађанин Белоруске федерације, решили смо да се не женимо код матичара још увек. Али како не би живели у ванбрачној заједници, венчали смо се у цркви. У Русији за то треба посебна дозвола, јер прво мора венчање код матичара, а затим може у цркви. Дозволу смо добили и веначо нас је владика. Лена има 42 године, тако да смо обоје "старог типа" и све иде хвала Богу како треба.

Једном приликом си рекао да је твог команданта била "срамота" колико си имао ордења када ти је рекао да обавезно мораш да носиш - Колико их имаш данас? Мало је познато да имаш орден и од Сергеја Шојгуа?

- Није то баш било тако. Код нас је било наређење да свако мора да носи медаље и ордене које је добио. Једном приликом када сам долазио у Министарство одбране, заменик министра, иначе човек који је од почетка рата са нама у окопима. људина од човека, 
наредио је да морам да будем као и сви други, да окачим медаље и ордене када идем кроз град и посебно када долазим у Министарство одбране. Сутрадан сам специјално покачио све што сам имао, двадесетједна медаља и четири ордена, и тако дошао код њега у канцеларију. Требали сте га видети како је гледао у "иконостас" на грудима. Како неби било питања, понео сам са собом и све књижице које потврђују зашта су добијене медаље и ордени.

Наравно да сам га мало зезао, пошто ни он није имао толико одликовања. Тако да смо се догворили да за мене тај закон о ношењу медаља не важи. То је било чини ми се 2015. године, затим сам се посвађао жестоко 2016. са министром одбране, покупио све награде које сам добио од Министарства одбране и бацио му на сто. Тако да имам других тренутно 24, од којих су већина од руских организација, два ордена од савеза десантника, медаље са Крима , неке од организација, на пример од Козака .... Што се тиче ордена о коме говорите. То није орден, то је бајка коју прича Братислав Живковић како је медаља за враћање Крима највиши орден Руске Федерације.То је медаља коју је добио свако ко је имао било какво учешће у дешавањима на Криму 2014 године.

Стефановски: Кувао сам албум у глави и души 20 година


Ко је учествовао у дејствима тамо, треба да има овакву књижицу удостворење уцесника одбране, и после смо награђени од њих. Није битно шта је ко радио и где је ко био. Ако је био негде у списку учесника тих дешавања, добио је медаљу за повратак Крима.


Са Александром Залдостановим - Хирургом

За мене је најважнија од руских, ова последња коју сам добио на петој годишњици повратка Крима у састав Руске Федерације.
То је од ветерана специјалних служби Русије, јубиларни знак заштитника Крима и Севастопоља.
Прeдседник те организације је генерал пуковник Комогоров В.И. и добио сам је из руку хероја Руске Федерације, официра црноморске флоте. 
Са Донабса то је Орден Републике који ми је уручио покојни Александар Захарченко.

Уручивање ордена од стране покојног председника Александра Захарченка

Хтео бих додати да су скоро сви наши Срби награђени за своје пожртвовање у одбрани од повампиреног фашизма. А ко није, уверен сам да ће бити пошто рат још траје, а наши момци који су сада на Донбасу су прави предстваници српског народа.

Читајте више на Украјина и Новорусија из минута у минутКључне речи:

(0)

Остале вести из рубрике

Интервју

Калбухов: Активности „новог високог представника“ у БиХ нелегитимне

Интервју Амбасадора Русије у Босни и Херцеговини Игора Калабухова за лист „Известија” Питање: Русија се више пута...

РТ: Мали има доказе да француске снаге обучавају милитантне групе на његовој територији, наводи премијер
РТ: Мали има доказе да француске снаге обучавају милитантне групе на његовој територији, наводи премијер

Милитантне групе у региону Кидал на северу Малија обучавали су француски официри, рекао је премијер Чогуел...

2021-10-09 08:33:16

РТ: Сви су уморни од великих америчких технолошких компанија и очигледног америчког мешања у руске изборе, наводи Медведев
РТ: Сви су уморни од великих америчких технолошких компанија и очигледног америчког мешања у руске изборе, наводи Медведев

На недавним руским изборима било је широког и очигледног мешања, у распону од циљаних препорука и...

2021-09-28 09:45:15

РТ: „САД нису хтеле да се суоче са истином да више нису глобални хегемон“, наводи шеф Спољне обавештајне службе Русије након дебакла у Авганистану
РТ: „САД нису хтеле да се суоче са истином да више нису глобални хегемон“, наводи шеф Спољне обавештајне службе Русије након дебакла у Авганистану

САД су нису успеле у Авганистану јер су погрешно израчунале сопствене способности и желеле да свој...

2021-09-26 19:26:27

Пуковник Љубинко Ђурковић, команднат одбране Кошара: Епопеју хероизма и витештва изнели су ти славни српски војници и јунаци који су обучавани и припремани да чувају слободу
Пуковник Љубинко Ђурковић, команднат одбране Кошара: Епопеју хероизма и витештва изнели су ти славни српски војници и јунаци који су обучавани и припремани да чувају слободу

Враћање снага безбедности Републике Србије на граничне прелазе, односно на границе Србије, затим чување српских енклава и светиња под окриљем наших снага безбедности и војника

2021-09-24 11:55:08

Митрополит Јоаникије за РТС: Не знам да се бавим политиком, цијелога живота бавио сам се само Црквом
Митрополит Јоаникије за РТС: Не знам да се бавим политиком, цијелога живота бавио сам се само Црквом

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије рекао је за РТС да је очигледно да је председник Црне Горе Мило Ђукановић стајао иза немира који су се догодили на Цетињу на дан устоличења. Истакао је да ће поштовати начело одвојености цркве од политике, нарочито страначке. Митрополит каже да је потписивање Темељног уговора близу решења.

2021-09-08 09:12:33

Интервју патријарха Порфирија за „Светигору“
Интервју патријарха Порфирија за „Светигору“

Интервју Његове светости Патријарха српског г. Порфирија за “Светигору”; разговор је водио главни и одговорни уредник о. Никола Пејовић, 4. септембар, 2021. љета Господњег

2021-09-06 09:35:39

Митрополит Јоаникије: Није нам до свађе са браћом, то су наша браћа, то су моја браћа, то је мој народ
Митрополит Јоаникије: Није нам до свађе са браћом, то су наша браћа, то су моја браћа, то је мој народ

Интервју митрополита Јоаникија за Радио „Светигора“ који преносимо у целости

2021-09-03 11:04:43

Гинцбург: Ако се ситуација и даље буде овако развијала, чека нас тешка јесен
Гинцбург: Ако се ситуација и даље буде овако развијала, чека нас тешка јесен

Ако се ситуација и даље буде овако развијала, чека нас тешка јесен. Не само да се...

2021-08-31 06:23:25

РТ: Западни либерали су угрожени успехом Мађарске и не могу прихватити „конзервативну националну алтернативу“, каже Орбан
РТ: Западни либерали су угрожени успехом Мађарске и не могу прихватити „конзервативну националну алтернативу“, каже Орбан

Мађарски премијер Виктор Орбан рекао је да је његова земља мета критика САД-а и њихових западноевропских...

2021-08-07 11:32:40

Калабухов: Не планирамо сарадњу са Шмитом, јер га не сматрамо високим представником
Калабухов: Не планирамо сарадњу са Шмитом, јер га не сматрамо високим представником

Амбасадор Руске Федерације у БиХ, Игор Калабухов, рекао је да не планира сарађивати с високом представником Кристијаном Шмитом.

2021-08-04 23:18:38

Председник ДНР-а: Ако буде потребно спремни смо и да покренемо контраофанзиву
Председник ДНР-а: Ако буде потребно спремни смо и да покренемо контраофанзиву

  Председник Доњецке Народне Републике, Денис Пушилин сматра да Украјина неће моћи постојати као држава, укључујући и...

2021-08-03 10:54:41

РТ: Немилосрдни амерички „рат против терора“ изгубљен пре много година - бивши председник Авганистана Хамид Карзаи
РТ: Немилосрдни амерички „рат против терора“ изгубљен пре много година - бивши председник Авганистана Хамид Карзаи

САД су изгубиле рат у Авганистану не када су одлучиле да се повуку након што су...

2021-08-02 08:10:50

Русија неће стајати по страни ако ситуација у Донбасу почне да поприма знаке геноцида
Русија неће стајати по страни ако ситуација у Донбасу почне да поприма знаке геноцида

Око 470 хиљада становника Донбаса добило руски пасош

2021-07-21 12:28:47

Смирнов: Настављамо да свој успех делимо са заједницом у којој послујемо
Смирнов: Настављамо да свој успех делимо са заједницом у којој послујемо

„Прошле године смо у пословању имали два ударца – пад цена нафте и пандемију. У таквим...

2021-07-21 12:03:02

РТ: Кенеди замало окончао Хладни рат и блокаду Кубе 1963. године, каже Оливер Стоун за РТ
РТ: Кенеди замало окончао Хладни рат и блокаду Кубе 1963. године, каже Оливер Стоун за РТ

Америчка блокада Кубе и Хладни рат са СССР-ом могли су да се окончају 1963. године да...

2021-07-14 12:03:10

Оливер Стоун: У америчком уском погледу на свет Русија и Србија често представљене као пропагандисти
Оливер Стоун: У америчком уском погледу на свет Русија и Србија често представљене као пропагандисти

Славни амерички редитељ, сценариста и продуцент, добитник три Оскара, Оливер Стоун у интервјуу за Новости поводом објављене аутобиографије и Фестивала...

2021-07-11 11:32:04

Стевандић: Нећу Додику „пуцати“ у леђа
Стевандић: Нећу Додику „пуцати“ у леђа

Ненад Стевандић, предсједник Уједињене Српске, рекао је у интервјуу за Независне новине да оно због чега никада неће...

2021-06-13 08:45:05

Боцан-Харченко: Увек смо уз Србију и Србија увек може да се ослони на Русију
Боцан-Харченко: Увек смо уз Србију и Србија увек може да се ослони на Русију

„Трибунал створен пре свега са циљем притисака на Београд и Србију“

2021-06-12 11:11:01

РТ: Путин каже да Бајден није тако импулсиван као Трамп, те да је његов коментар „убице холивудско мачо понашање“
РТ: Путин каже да Бајден није тако импулсиван као Трамп, те да је његов коментар „убице холивудско мачо понашање“

У свом првом интервјуу за америчке медије од 2018. године, руски председник Владимир Путин је карактерисање...

2021-06-12 09:32:37

Путин: Подела народа коју прави Украјина на аутохтоне и неаутохтоне подсећа на нацистичку Немачку
Путин: Подела народа коју прави Украјина на аутохтоне и неаутохтоне подсећа на нацистичку Немачку

Председник Владимир Путин изјавио је да негативно гледа на идеју председника Украјине Владимира Зеленског о томе...

2021-06-10 16:45:01

РТ: Нови светски поредак се формира пред нашим очима - заменик министра одбране Русије
РТ: Нови светски поредак се формира пред нашим очима - заменик министра одбране Русије

Тренутно смо сведоци формирања ни мање ни више него „новог светског поретка“, са постојећим међународним правним...

2021-06-06 18:16:55

Бранко Лукић: Ако се Жалбено веће буде водило доказима, првостепена пресуда генералу Младићу биће поништена или ће бити ослобођен
Бранко Лукић: Ако се Жалбено веће буде водило доказима, првостепена пресуда генералу Младићу биће поништена или ће бити ослобођен

Ако се Жалбено вијеће Механизма за кривичне судове буде водило доказима, првостепена пресуда генералу Ратку Младићу биће поништена или ће бити ослобођен. Првостепена пресуда се уопште не ослања на доказе, већ на пресуђене чињенице из ранијих поступака, када нису изведени докази о дешавањима на Маркалама и Сребеници, а које је одбрана генерала Младића изнијела у поступку.

2021-06-05 09:24:25

„Моје извињење Србији је извињење председника Републике за бомбардовање које се одиграло без сагласности Савета безбедности УН“
„Моје извињење Србији је извињење председника Републике за бомбардовање које се одиграло без сагласности Савета безбедности УН“

Председник Чешке Милош Земан каже да је његов савет председнику Вучићу у вези са проблемом Косова и Метохије био да не подлеже било каквим притисцима, са било које стране, као и да настоји да одржи добре односе са свим значајним партнерима. Препоручио му је, како је додао, да Србија и у преговорима са ЕУ око придруживања наступа самопоуздано, а не са сервилношћу.

2021-05-20 12:40:22

rt intervju
baner rakija desno intervju
baner apartman desno / intervju
baner obzor desno - intervju

Будите у току са новим дешавањима, пријавите се на нашу листу новости: