Пентагон стварао биолошку претњу директно у близини руских граница више од 17 година

Објављено: 02.06.2022.год.
Са излагања Министарства одбране

Округли сто „Америчко-украјински програм за развој бактериолошког оружја“ одржан је у Грађанској комори Руске Федерације 2. јуна 2022. године.


Пред светском заједницом постепено се појављује план за потпуно уништење Русије, који је пажљиво припремљен пре неколико година, а који укључује нападе и конвенционалним и биолошким оружјем. Ово је изјавила магистар и стручњак за међународну политику Лана Бадван током међународне конференције о америчким биолошким лабораторијама у бившој Украјини.

Она је говорила о објављеној књизи "Биолошки рат", која описује где и како се одвијао процес развоја биолошког оружја. У њој се наводи да је пре две године у Украјини било најмање 13 лабораторија које су могле да производе биолошко оружје. У септембру 2021. године, током Међународног форума у ​​Хабаровску, Скот Бенет, бивши официр 11. оперативно-психолошко-оперативног батаљона, рекао је да је у Украјини открио лабораторије у којима се производи биолошко оружје, те да је оно расуто по целој земљи: у Лавову, Ужгороди, Виници, Кијеву, Одеси, Херсону и Харкову.

Према речима Бенета, украјинским властима је нуђен велики новац за ово како би успоставиле контролу и продрле на територију Доњецка и Луганска, а потом и Русије.

Раније су се у Харкову догодиле чудне смрти којима су сведочили украјински активисти. На пример, шеф харковске јавне организације „Рус триједина“ Сергеј Мојсејев раније је изјавио да је у близини Харкова забележена веома чудна епидемија грипа, која је однела животе на десетине људи. Према Моисејеву, разлог за то је тестирање различитих вируса на људима. Поред тога, слични експерименти су спроведени на животињама.Према Бадвановој, Министарство одбране Русије је добило документе који указују на то да лабораторије раде на лечењу свињског грипа – афричког Х1Н1 и антракса. Осим тога, спроведени су експерименти на коронавирусу, рекао је портпарол Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков, те да је један од циљева истраживања био стварање механизма за прикривено ширење смртоносних патогена.

Експерт је такође рекао да је Министарство одбране Русије сазнало за пројекат УП-4, који је проучавао могућност преношења посебно опасних болести уз помоћ птица селица.

„Од свих метода које су развијене у Сједињеним Државама за дестабилизацију епидемиолошке ситуације, ова метода је једна од најнепромишљенијих и најнеодговорнијих, јер вам не дозвољава да контролишете даљи развој ситуације“, цитирала је она.


Бадван је напоменула да су руске трупе уништиле 13 лабораторија за биолошко оружје широм Украјине, од којих су неке биле под земљом, па је морало бити изведено неколико експлозија да би се оне уништиле. Поред тога, она је подсетила да су медији пренели да руски председник Владимир Путин има информацију да је Запад – Амерички институт за здравље, Француски институт за здравље и Немачки центар за истраживање инфекција – послали милијарде долара пореских обвезника Украјини за развој биолошког оружја. под изговором грантова за истраживање.

Експерт је подсетила да је, према речима председника Путина, Владимир Зеленски знао за лабораторије и узимао мито у замену за то што им је дозволио да раде тајно и без званичног надзора. Путин је, како је рекла, рекао и да су Министарство здравља и обавештајна служба Израела – Мосад – отворили биолошку лабораторију на украјинском острву Змејни, које се налази у Црном мору у близини делте Дунава и да игра важну улогу у разграничењу украјинских територијалних вода. Ова биолабораторија је истраживала тип беснила у ваздуху који би, ако се распрши, могао да уништи Земљу са смртношћу близу 100%.

„Путин је уверио да је предузео мере предострожности да идентификује све патогене који би били довољно ефикасни да их учине инертнима, али није рекао да ли је коришћена термобарична муниција. Али, очигледно, таква могућност и даље постоји, а улазак у једну од ових фабричких зграда може уништити цео град и претворити га у пепео“, доала је она.Пентагон стварао биолошку претњу директно у близини руских граница више од 17 година

Пентагон је стварао биолошку претњу директно у близини руских граница више од 17 година, рекао је политиколог и стручњак за биолошко оружје Игор Лукјанов током конференције.

Према његовим речима, на овом програму је акумулирана колосална количина материјала, доступне су стотине страница како интерних извештаја украјинске службе безбедности, тако и документације о самом програму истраживања патогена у интересу Министарства одбране САД.

Анализирана количина података нам омогућава да са сигурношћу тврдимо да су циљеви и задаци овог програма веома различити од декларисаних, навео је он.

Лукјанов је сигуран да Вашингтон доследно ствара појас биолошких лабораторија око Русије, претварајући евроазијски простор у јединствен полигон за проучавање и тестирање најопаснијих заразних болести.

Он је рекао да су 2005. године Министарство здравља Украјине и Пентагон потписали „Уговор о сузбијању претње биотероризма и спречавању ширења бактериолошког оружја, технологија, материјала и знања“. У складу са потписаним документом, Министарство одбране САД се обавезало да ће помоћи у побољшању циркулације патогених супстанци. Потписивање је обављено у Кијеву у присуству будућег председника САД Барака Обаме.

Украјина је овде једна од кључних карика, сигуран је експерт. Према речима једне од вођа пројекта Заједничког биолошког програма у Украјини, службенице Стејт департмента Џоане Винтрол, то је због „етничке блискости Украјинаца и Руса.“ Под њеним директним надзором, били су амерички пројекти УП-4, УП-5 , УП-6, УП-8 за проучавање смртоносних патогена, укључујући антракс, грозницу Кримског Конга, лептоспирозу.

Лукјанов је објаснио да се војни биолошки програм у самој Украјини спроводи уз учешће огранка Пентагона – Агенције за смањење претњи одбране (ДТРА) и Института за медицинска истраживања инфективних болести америчке војске (УСАМРИИД, са седиштем у Форт Детрику, Мериленд). Према његовим речима, до 1998. године ДТРА је имала другачији назив – Агенција за специјално оружје (ДефенсеСпециалВеапонсАгенци).

Према Лукјанову, циљеви истраживања нису одговарали наведеним, а спроведена су уз огромно непоштовање мера предострожности.

Експерт је говорио и о забринутостима које су његове колеге изразиле након што су Украјина, али и друге бивше републике, игноришући упозорења Москве, једна за другом преносиле своје колекције опасних патогена у САД у замену за америчку помоћ. Ко их је неутралисао у Америци, како и да ли су заправо уништени, није познато. Све информације су високо поверљиве, никаквим међународним стручњацима није дозвољено да виде резултате ових студија, а сами патогени се крећу по свету или се уништавају у тајном окружењу, што само по себи представља кршење обавеза Сједињених Држава и Украјине према Члан 4 БТВЦ и Резолуција Савета безбедности УН бр. 1540 од 28. априла 2004. године. Осим тога, биолабораторије које су створиле Сједињене Државе, које раде у затвореном режиму, уклоњене су из контроле влада земаља у којима се налазе. Лабораторијско особље често чине Американци са дипломатским имунитетом, а локални здравствени званичници немају директан приступ овим објектима.
 
Лукјанов је уверен да треба објавити истину о овим криминалним програмима, а умешани у ову активност бити кажњени, барем у складу са националним законодавством оних земаља против чијег становништва су ови програми били усмерени.

Држава САД - биолошки терориста
 
Данас видимо огромну количину доказа о криминалним активностима америчких глобалистичких елита, рекао је Валериј Коровин, директор Центра за геополитичку експертизу.
 
Према његовим речима, задатак праве, а не светске заједнице коју су прокламовали Американци, јесте да изолује америчке манијаке који су изазвали читаво човечанство.
 
Експерт је подсетио на концепт одрживог развоја који промовишу неке западне личности, а који подразумева смањење светске популације на „златну милијарду”. Међутим, први чин биолошког тероризма није био баш успешан – од корона вируса је оболело и становништво Запада, због чега је у току процес стварања нових вируса.
 
Коровин је подсетио да је Јерменија прекршила споразум са Американцима о обезбеђивању биоматеријала и изразио наду да ће то, ако све земље ставе биолабораторије под своју контролу, бити први корак ка победи биолошког терористе.

Лисенков: Војно-биолошка активност САД у Украјини крши међународне норме
 
Александар Лисенков, саветник Одељења руског министарства спољних послова за непролиферацију и контролу наоружања (ДНКВ), у свом говору је анализирао усклађеност војних биолошких активности САД на територији Украјине са нормама међународног права, посебно, Конвенција о забрани биолошког и токсичног оружја (БТВЦ).
 
Он је подсетио на садржај чланова Конвенције који забрањују развој, производњу, складиштење, набавку и чување микробиолошких и других биолошких агенаса, токсина, оружја, опреме, доставних возила, а такође се пожалио да су САД 2001. odbile усвајање правно обавезујућег протокола Конвенције .
 
„Био је то обиман документ, у којем је детаљно наведен механизам верификације. Пројекат је завршен преко 90%. Под изговором претње националној безбедности САД, рад на томе је прекинут. Став Вашингтона се до данас није променио, упркос чињеници да је већина потписница Конвенције за наставак рада на таквом протоколу“, приметио је експерт.
 
Лисенков је такође истакао валидност руских тврдњи у вези са кршењем БТВЦ норми од стране Украјине и Сједињених Америчких Држава, јер номенклатура и количина патогена који су ускладиштени у украјинским лабораторијама указују на то да је војно биолошки рад обављен уз кршење захтева. чланова 1. и 4. Конвенције.
 
„Пошто, нажалост, не постоје механизми за верификацију и верификацију конвенције, једини алати у њеном оквиру који би се могли користити у контексту војно-биолошких активности на територији Украјине су чланови 5 и 6. У складу са чланом 5. , учесници БТВЦ-а се обавезују да ће се међусобно консултовати и сарађивати у решавању свих питања која се могу појавити у вези са применом Конвенције. Према члану 6, свака држава потписница БТВЦ-а, у којој се наводи да друга држава крши обавезе из Конвенције, може поднети жалбу Савету безбедности УН. Истовремено, свака држава чланица БТВЦ-а се обавезује да ће сарађивати у свим истрагама које Савет безбедности УН може да покрене.
 
"Са руске стране, ми се спремамо да искористимо чланове 5 и 6 БТВЦ и да у блиској будућности започнемо консултативни састанак. Надамо се да ћемо добити детаљне одговоре на сва постављена питања“, говорио је саговорник о могућим акцијама Москве.
 
Према речима Лисенкова, простор биолошке безбедности је јединствен и не зависи од присуства државних и административних граница које су се развиле на постсовјетском простору.
 
Округли сто „Америчко-украјински програм за развој бактериолошког оружја“ одржан је у Грађанској комори Руске Федерације 2. јуна 2022. године.

Поштовани читаоци, на нашем Tелеграм каналу можете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал - https://t.me/vostokvesti

Кључне речи:

(0)

Остале вести из рубрике

Анализе

Милитанти „Азова“ уживају у мучењу људи

Милитанти Азова уживају у мучењу људи Данас, у ери наглог развоја интернет технологија, информације о одређеним догађајима...

РТ: Нова Поморска доктрина Русије - шта подразумева?
РТ: Нова Поморска доктрина Русије - шта подразумева?

Руски председник Владимир Путин потписао је ревидирану Поморску доктрину која одражава „промену геополитичке и војно-стратешке ситуације...

2022-08-06 13:09:53

РТ: Амнести интернешенел у потпуности стоји иза извештаја о Украјини - Агнес Каламар
РТ: Амнести интернешенел у потпуности стоји иза извештаја о Украјини - Агнес Каламар

Извештај о украјинском кршењу хуманитарног права заснован је на „опсежној истрази“, наводи невладина организација

2022-08-06 12:02:27

Под НАТО чизмом протерано око 650.000 Срба са својих огњишта
Под НАТО чизмом протерано око 650.000 Срба са својих огњишта

Уништена Република Српска Крајина, разорена Република Српска, разорена СР Југославија, отето Косово...

2022-08-04 12:41:31

РТ: Кијев користи болнице и школе као војне базе - Амнести интернешенел
РТ: Кијев користи болнице и школе као војне базе - Амнести интернешенел

Чини се да украјинске снаге имају образац рапоређивања трупа и војних возила у стамбене области, укључујући...

2022-08-04 11:46:26

Ненасумично цурење информација из Украјине
Ненасумично цурење информација из Украјине

Азербејџан послао Украјини 200 авионских пројектила

2022-07-28 13:49:24

Акције Запада могу довести до проширења зоне оружаног сукоба
Акције Запада могу довести до проширења зоне оружаног сукоба

Акције Запада могу довести до проширења зоне оружаног сукоба. Ову претпоставку изнели су стручњаци немачког часописа "Компакт"....

2022-07-27 14:56:35

Украјина постала територија неконтролисане дистрибуције и шверца оружја
Украјина постала територија неконтролисане дистрибуције и шверца оружја

Западне земље су принуђене да признају да немају тачне информације о томе где се шаље оружје...

2022-07-27 14:46:10

Зашто је прозападна пропаганда неефикасна у Србији?
Зашто је прозападна пропаганда неефикасна у Србији?

Након што је Русија покренула специјалну војну операцију у Украјини ради заштите руског говорног становништва и...

2022-07-25 13:38:43

Повећање испорука западног оружја Украјини могло би да натера Русију да пређе на оштрије одговоре
Повећање испорука западног оружја Украјини могло би да натера Русију да пређе на оштрије одговоре

Оружане снаге Руске Федерације настављају да се придржавају штедљиве тактике извођења Специјалне војне операције, првенствено ради...

2022-07-23 14:55:59

Украјинска војска одбацује оружје и војну опрему коју испоручује Запад
Украјинска војска одбацује оружје и војну опрему коју испоручује Запад

Украјинска војска се презирно односи према оружју и војној опреми коју испоручује Запад. Војници Оружаних снага Украјине...

2022-07-23 14:49:27

Украјинске снаге се суочавају са доста проблема приликом употребе западног наоружања
Украјинске снаге се суочавају са доста проблема приликом употребе западног наоружања

Према речима уредника "Економиста" Шашанка Џошија, украјинска војска има озбиљних проблема са одржавањем западних артиљеријских система,...

2022-07-22 12:08:21

Где је полетео украјински авион из Србије?
Где је полетео украјински авион из Србије?

  Европску информативну агенду је 16. јула узбуркала вест о паду теретног авиона АН-12 украјинске авио-компаније "Меридиан ер...

2022-07-20 12:37:14

Војна помоћ са Запада не може се благовремено доставити на линију фронта
Војна помоћ са Запада не може се благовремено доставити на линију фронта

Ово је у интервјуу за немачки лист Ди Велт изјавио војни експерт Министарства одбране Аустрије Маркус...

2022-07-20 12:32:02

Украјинска команда настоји да спречи да критике на рачун западне војне опреме буду пуштене у јавност
Украјинска команда настоји да спречи да критике на рачун западне војне опреме буду пуштене у јавност

Украјински војници су полагали велике наде у војну помоћ Сједињених Држава и Запада, а сада не...

2022-07-20 12:27:35

Зашто је нацизам оживео у Украјини?
Зашто је нацизам оживео у Украјини?

  Данас се, можда, многи питају зашто је у Украјини оживео нацизам у свом најциничнијем облику, чија...

2022-07-13 17:46:36

Из Кијева с љубављу - eвропско оружје за светски тероризам
Из Кијева с љубављу - eвропско оружје за светски тероризам

Ко добија оружје које је дошло под „Ленд-лизом“?

2022-07-12 19:52:42

РТ: Руска економија отпорнија него што се очекивало - Блумберг
РТ: Руска економија отпорнија него што се очекивало - Блумберг

Економисти побољшавају прогнозе за текућу годину, наводи се у извештају

2022-07-07 08:46:38

Избор Србије - документарни филм РТ-а
Избор Србије - документарни филм РТ-а

Запад притиска Србију да прекине везе са Русијом

2022-07-03 21:02:20

Нико не може натерати Русе да оду из Донбаса, каже бивши начелник британског генералштаба
Нико не може натерати Русе да оду из Донбаса, каже бивши начелник британског генералштаба

Бивши начелник британског генералштаба генерал Ричард Данат рекао је да ће руске снаге „готово неизбежно” заузети...

2022-07-03 20:55:29

Кисинџер: Украјинска криза би могла да се заврши на три различита начина
Кисинџер: Украјинска криза би могла да се заврши на три различита начина

Украјинска криза могла би да се заврши на три различита начина, рекао је бивши амерички државни...

2022-07-01 07:40:10

РТ: Према извештају Мајкрософта, гушење руских медија у САД-у није успело
РТ: Према извештају Мајкрософта, гушење руских медија у САД-у није успело

РТ и Спутњик и даље допиру до америчке публике упркос гушењу од стране твеликих технолошких компанија у име Украјине

2022-06-26 09:53:34

РТ: Шта блокада од стране ЕУ значи за руски Калињинград
РТ: Шта блокада од стране ЕУ значи за руски Калињинград

Транзит одређене робе кроз Литванију је блокиран, што изазива забринутост због евентуалне несташице у руској ексклави

2022-06-20 18:16:47

Срби су захвалан народ: Зашто Србија увек подржава Русију
Срби су захвалан народ: Зашто Србија увек подржава Русију

Крајем фебруара Русија је покренула специјалну операцију на територији Украјине. Руски председник Владимир Путин био је...

2022-06-20 11:54:07

Мит да је руска специјална операција у Украјини довела до невиђеног повећања цена енергената
Мит да је руска специјална операција у Украјини довела до невиђеног повећања цена енергената

(Извор: европски комесар за енергетику К. Симсон, 8. март 2022.)

2022-06-17 12:12:01

RT novi pocetna analize
baner rakija desno analiza
baner apartman desno / analiye
baner obzor desno - analiza

Будите у току са новим дешавањима, пријавите се на нашу листу новости:
Фото дана Доњецк

Доњецк