Мајор Деки за Восток: Бранимо се од повампиреног фашизма

Објављено: 07.04.2019.год.
Деки приликом доделе Ордена Репбулике у Доњецку


Дејан Берић - Деки, Србин, добровољац, мајор Војске Доњецке Народне Републике, најомиљенији "странац" у ДНР-у. С друге стране, по другима, углавном западним медијима - терориста, плаћеник, зликовац...

Због Декија се пишу ноте протеста, Одбор за безбедност Украјине се жали НАТО-у, а у Украјини се за њим расписују "награде". Од почетка пуча у Кијеву, преко присаједињења Крима Русији и сукоба у Донбасу, Деки је у редовима Војске ДНР-а. Вишеструко одликован у ДНР-у и Русији, за Восток је отворено говорио о свему.


 Годишњица НАТО агресије?

- Неко то зове НАТО агресијом, а ја сваки пут када сам у могућности у руским медијима кажем како је НАТО терористичка организација која је бомбардовала моју државу противно свим међународним правним актима.


Прошло је двадесет година и шта смо ми научили у последњих пар година гледајући РТС и друге српске медије који су под контролом власти. Научили смо да су нас бомбардовали за наше добро, да осиромашени уранијум није опасан за здравље, да је НАТО наш добри друг, да су људи који су осуђени пред српским судовима до 2000. године постали саветници и реформатори српске власти, армије и полиције  и одлични другари владајуће класе у Србији.

Или сам ја потпуно луд или ту нешто друго није у реду.
Бомбардовање се завршило за 78 дана, али ово што траје и до данашњег дана је много горе него тих 78 дана. Посебно како власт пљује на жртве и велича убице, и како наши официри сарађују са убицама. Уствари нису наши официри, армија је увек била народна, а ови сада официри који се љубе са убицама српске деце нису наши, они брукају све наше претке.

Избори у Украјини?

- Избори у Украјини су велики циркус. 
Види се да их организују исти људи који организују изборе у Србији. Украјина је постала као и Србија, колонија Енглеске. Дестине хиљада мртвих гласају само да на власти остану прозападни лидери, исто као и у Србији, прогон правих патриота, избацивање са посла оних који скрећу пажњу на то сто се дешава. 

У други круг су ушли актуелни председник Порошенко и глумац Зеленски. Нема велике разлике међу њима. И један и други прете да ће војним путем вратити Донбас и Крим, иако добро знају да је то немогуће. Значи биће све више и више нових жртви. Економија се уништава брзим темпом. Иностране компаније сада купују уништене компаније на територији Украјине за мало новца. Укратко, запад води ове изборе. И једни и други су њихови "играчи" 
Обичан народ неће добро проћи у сваком случају.


Са покојним председником Александром Захарченком

Објаве западних медија о теби?

- За мене лично, то што они раде је више него смешно, просто аматерски. Не могу да нађу ни просте чињенице. Уверен сам да би ви из Републике Српске у року од сат времена сазнали на пример, где сам ишао у средњу школу, а они и то погреше. Измишљају о неком мом игрању фудбала у Телеоптику, бекству од дугова, који сваки пут "расту". Прво су били 12 евра затим 20, а у најновијем "бљуцу" побегао сам из Србије због дуга од 80 евра. И
з Србије сам отишао у фебруару 2013 године. Долазио сам у Србију док сам радио у Сочију. Такође сам био у Србији у септембру 2014. године пред доношење закона о добровољцима.

Знао сам зашто сам кренуо на Донбас и да сам својеглав као магарац, што је значило да родну Србију нећу видети још дуго.
Замолио сам да ме пусте из армије на месец дана, објаснио ситуацију и тако сам и стигао последњи пут у Србију.
Иначе закон су донели после објављивања једног од приказа мојих медаља. Издајице су се правдале да је то због људи који иду у ИСИЛ. Чудно што нису видели годинама, како кроз београдски аеродром лете терористи у Турску, а затим у Сирију, него закон донесоше експресно, после те објаве. Јер ако у нешто верујем идем до краја. Тако је било и са ратом. Моје идеје су исправне и никакв западни слуга  који је донео закон о добровољцима ме није могао зауставити. Када те радио "Слободна европа" куди, "Блиц" или слични њима, народ у Србији зна да си прави човек. Тако да велико им хвала.

Посебно овде у Русији су ми помогли својим видео материјалима, јер овде је радио "Слободна европа" најомраженији медиј који постоји. 
У исто време креће офанзива на мене са три стране. Из Србије све то исто креће истог дана или сутрадан на територији Украјине и прикључују се доказани издајници са Донбаса који се налазе око Игора Стрелкова. Резултат нису добили нигде, ни у Србији, ни у Украијни ни у Русији. Покушали смо да тужимо новине "Ало". Прво јако дуго нису хтели да приме тужбу у суду, а када су је прихватили, судија је инсистирао да се ја појавим на суду и да докажем какву моралну штету су ми нанеле њихове лажи. За сада смо одустали од тужбе, али све се то лепо пакује на гомилу и чека се неко нормално време у Србији када ће судство бити независно а не под контролом власти. Једном приликом после писања "Блица" сам им обећао да ће платити за своје лажи, сви од редакција до новинара који их пишу. После тога су почели да пишу и потписују се иницијалима. Међутим и тамо има нормалних новинара са којима се понекад чујем и полако сакупљамо доказе, од налога уредника, до оних који седе у канцеларијама и измишљају.

Каква је ситуација на фронту?

- На фронту су се нешто више активирали Украјинци са артиљеријом. Доста имамо губитака. Од почетка године 108 војника је погинуло и 12 цивила. 
Код Украјинаца су губици много, много већи, али је и њихова резерва огромна. Мада то код њих и нису војници. Код нас је армија, али је и даље на добровољној бази. Нема редовног служења војног рока, нити позива за резерву, иако у резерви имамо око 30 хиљада људи. Украјинци лове људе по улицама, дискотекама, аутобуским станицама. Пун је интернет видеа који су снимали обични људи, како се по Украјини лове људи и шаљу на фронт. Нема војника од њих.

Тако да у случају неке веће битке, знамо ко ће бити победник. Ј
едан који хоће вреди више него десет које натерају. За сада су две тачке где су константне битке и на обе се налазе нацистичке оружане групе, "Десни сектор", и батаљон "Азов" - рејон Мариупоља и рејон града Горловка. Ситуација је тешка, али наши момци излазе на крај са тим проблемима. Видећемо шта ће бити после избора. Или ће бити жешће или ће се мало смирити. Овакво стање за сада Запад трпи јер су избори.

Наши момци који служе у Армији ДНР-а су сви добро. Хвала богу рањених нема и о њима добијам само похвале од командира. Пре две недеље сам био у Доњецку послом, неких десетак дана. Срео сам се са војним врхом и било је пријатно када су рекли да су момци одлични, посебно у Дебаљцеву. Хоћу рећи још једну ствар у вези Срба које отправљају наше службе. То  су били Почуча, Геровац, Живковић, Синђелић и још један који је дошао. И када је прешао границу признао је ко га је и зашто посало, те се вратио назад. Нећу име помињати, али је добро што има људи који разумеју да постоји нешто много веће од новца. Сада се наше власти труде да покажу како смо ми неки лоши момци на Донбасу. Последњи од тих који су били је назови четник Братислав Живковић, који је дошао у Доњецк, сликао се на најскупљим местима, по Доњецку у саунама, хотелима и затим о нама причају како смо ми плаћеници. Међутим раде се и горе ствари. Драган Срдић који је тренутно у бекству је радио на томе да се Срби покажу на такав начин. Нашим људима је претио и убиствима, и њих и њихових породица, бавио се крађама и свиме што је могло да оцрни Србе. Успео је  Уроша Првуловића да смести у затвор, радио је заједно са "бившим" припадником украинске специјалне службе СБУ и групом убачених људи. Имали су јака "леђа". Много је било проблема и требало jе покренути доста људи да се та група разбије. Хвала богу, Урош је на слободи, вратио се својој породици жени и детету. Драган је око месец дана  у бекству али неће дуго.
Од ухапшених смо сазнали за њихову везу са западним службама. Међу њима има и наших издајника.

Покренуо си медиј?

- Нисам ја покренуо медиј. Радим у интернет издању "ПолитРусија" или како кажу наши медији ПОЛИТРАЖА ))))). По њима је вероватно центар политраже у мору, а уредници су морске раже ))).
То је медиј у коме ради петнаестак људи, плус двадесетак хонорарних сарадника. Оснивач је Руслан Остаско, политиколог. Завршио је институт ФСБ-а, родом је из Севастопоља, а корени су му из Доњецка. Ево имате више информација него државни прозападнимедији који имају огромне ресурсе ))). "ПолитРусија" се бави аналитиком, како Русије, тако и западних земаља.
Ту радим као новинар, имам своју емисију коју водим, као и потпуну слободу у избору гостију и уређивању. Такође, као новинар идем на поједине конференције за новинаре које ми се чине занимљивим.

Дејан Берић на конференцији за штампу портпарола Министарства спољних послова Марије Захарове


У склопу "ПолитРусије" отворили смо страницу "СЛОБОДНА СРПСКА РЕЧ" коју сам мало запустио, пошто сам око три месеца имао доста проблема са здрављем и сада се полако враћам у форму. Тренутно иде проширење студија и делатности тако да барем још месец дана нећу записивати ништа у вези Србије ,али после тога идемо пуним темпом. Пажња ће бити посвећена  дејствима српских власти, њиховој сарадњи са убицама српске деце, распродаји Србије, српским медијима....


Са портпаролом Министарства спољних послова Маријом Захаровом

Да ли се зна у којем правцу иде истрага атентата на председника Захарченка, као и Гивија и других хероја ДНР-а?

- Што се тиче њихове смрти знали смо одакле то све иде. 
Убиства су изведена од стране специјалних служби Украјине. Конкретно, специјалаца СБУ и Пете бригаде украинске армије. Додуше, није било доказа, јер сваки пут када смо успевали ући у траг диверзантима, долазило је до борби и нисмо успевали оне главне ухватити живе. Пре недељу дана на конференцији за новинаре у Москви појавио се Василиј Прозоров бивши потпуковник СБУ који је радио у команди СБУ, а од маја 2014. године у Штабу антитерористичке операције Украјине.


фото:РИА Новости

Значи био је у току свих дешавања. Он је потврдио оно што смо знали, да украјинске диверзанте обучавају припадници Ције и МИ6.
Када је почео "Мајдан" у Украјини и када су назови демонстранти почели да бацају молотовљеве коктеле на полицију, сам се јавио у ФСБ и решио да радим као њихов агент. Потпуно је јасно да са таквима може да се заборави на морал и да су за њих цивилне жртве сасвим нормлане. Много избеглица је било на територији Украјине када су почела бојева дејства, и тамо су их обрађивали, давали велике суме новца да раде за њих на територији Луганске и Доњецке Народне Републике. Обучавали су децу да постављају мине у аутобусе и на јавна места. Једну групу смо ухватили 2016. године, од 15 -17 година су имали, постављали су бомбе на јавна места. Три су експлодирале и убиле седморо људи. У Контаробавештајној служби Министарства одбране радио је Дејан Вујић. Он може ако буде расположен да каже колико је похватано младих терориста. Једном приликом у акцији је изигравао студента на факултету ))). Успели су да ухвате озбиљног играча.

Када су почела ратна дејства у Доњецку било је око 200.000 људи, сада их има скоро милион. Јако је тешко све то контролисати, посебно ако се зна да американци имају неограничена средства.
Шанса сачувати некога од наших командира је била мала, пошто су се ту укључиле две највеће терористичке групе на свету - Америка и Енглеска.

Филм Олге Шехтер "Рат снајпериста" о теби је добио многе награде...

- Да, филм је добио веома много награда на филмским фестивалима документарног филма у Америци и Русији. У Европи се појавио само два пута и та два пута је победио. После тога је забрањено приказивање на фестивалима по Европи. Испаде да је већа цензура у Европи него у Америци.

Оља је нашла начин да га прикаже и у Европи. Постоји страница на интернету где се може филм купити и погледати. Скоро је познаница ишла у посету другарима у Немачку. Када је дошла тамо, они су гледали филм "Рат снајпера" са немачким титлом ))))).
Каже да су реакције одличне. За Немце испаде ја херој који се бори против новог таласа фашизма.

Промо филма "Рат снајпериста"


Апсурд потпуни ако рачунамо на то, да сам за нашу власт криминалац због тог истог дела. З
а мене лично је веома вашно што је свет први пут видео истину о нашој борби, о односу народа према украјинској власти. По Ољиним речима Американци су били у шоку када су гледали Параду победе деветог маја у Доњецку. Они су мисли да ми ратујемо као афричка племена, а да уствари праву борбу води руска армија. Филм је доста променио код обичног западног човека, у погледу на дешавања у Донбасу. Оља је права на филм дала некој продуцентској кући, оставила је једино права за Русију где је дала да се филм бесплатно приказује на нашем јутјуб каналу ПолиРуссија и права за Србију. Има жељу да дође у Србију и прикаже филм у огромном биоскопу. Међутим изгледа да од тога још дуго нема ништа. Можда је ви позовете у Републику Српску?

Протести у Србији?

- Протести у Србији, рак рана. Како сам ја то видео са стране гледајући из Русије. Подигао се народ јер му је прекипело. У почетку су то били прави народни протести. Међутим после тога су се упетљали политичари. Знаш добро да сам био члан ДС-а док је Зоран Ђинђић би жив и неко време после тога. Немам ниједну лепу реч за људе који предводе данашњу опозицију, сем за Бошка Обрадовића и његове Двери. И дан данас ми није јасно зашто је ушао у тај савез. Ујединити се можеш са истомишљеницима, а не са природним противником, са људима који су нам уништавали армију (исекли око 800 комада технике, уништили протвваздушну одбрану), који су предали највеће српске јунаке Хагу. Био сам унутар ДС-а, надао се да ће то бити нешто добро. Међутим, показало се да нема тамо доброг, тако да сам их напустио.
У потпуности сам уверен да ће се власт у Србији променити, али такође сам сигуран да ће Савез за Србију после те победе покушати да уништи Двери, пошто су им програми потпуно различити. Овде сам сазнао многе ствари које нисам знао у Србији. На пример да су Зорана Ђинђица убили Енглези, уз подршку Немаца и Американаца. Затим нека фамозна 77. бригада енглеске армије која ради на ширењу лажних информација и манипулисању људима се потрудила да рашири неистине о њему јер је било потребно оцрнити његово име. У ствари је убијен јер је хтео да реши проблем косова у корист српског народа и по резолуцији 1244. Брзо и правилно да реши. Платио је то главом. Не могу о томе више ништа рећи. Једино могу додати да се трудим наговорити неке од припадника руских служби да дају интервју у вези тих дешавања. Иде тешко, али верујем да ћу успети у томе, да каћу барем оно што могу. Да се вратимо протестима...
Вучић губи тло под ногама. Једина шанса да опстане на власти је да изазове проблеме, да се направи нешто типа "Мајдана" у Украјини. Значи потребне су жртве. Не знам да ли сте приметили, од када су почели протести, повећао се број избацивања на улицу обичних људи уз асистенцију полиције. То раде државни извршитељи. Затим они међу собом купују те исте станове за мале паре. Судови хапсе па ослобађају тајкуне и криминалце. Све то треба да наљути народ који би затим требало да крене оштро против полиције. За сада им неуспева и једино што садашњој власти преостаје је да убаци провокаторе који ће некога убити или направити нешто што ће да покрене масу. Затим полиција се диже и ето проблема, хапсе се вође опозиције, представници синдиката , утицајни људи и нас Вучко добија још један мандат и могућност признања Косова, јер неће имати ко да га спречи у томе.

"Државни удар" у Црној Гори - твоје име је помињано, те си оптуживан по медијима...

 - То што је било у Црној Гори је више него смешно. 
Александар Синђелић никада није био на Донбасу као војник. 2014. је обијао прагове у Русији покушавајући да прода причу како за њим стоји двестотине добровољаца и када су му рекли ок, дођите ко вам брани, тражио је новац за пут, за опрему. Људи су овде видели да је то једна обична варалица. Коме требају плаћеници, када је било на хиљаде доборовљаца из Русије који нису само ратовали него су многи од добровољаца били имућни људи који су и финансиски помагали своје саборце. Он је упорно тражио начин како да заради на рату у Донбасу али није успевао. Када је Радомир Почуча протеран из Донбаса, још годину дана се налазио у штабу Игора Стрелкова, који се дефинитивно продао западу. После протеривања Стрелкова из Донбаса због издаје и пљачки и убистава официра, у Русији је орагнизовао фонд који је сакупљао новац за помоћ Новорусији. Народ је веровао у то, требало је много времена да схвате ко је он. Углавном Почучи се у Москви придружио Синђелић и после ове њихове фотографије одједном се дешава државни удар у Црној гори у организацији Руса који финансирају.Саберете два и два и све је јасно. У истом том штабу са Стрелковим су се сретали Почуча и Живковић. После појављивања Синђелића као заштићеног сведока, Руси су сконтали да оно што сам им причао две године има смисла. Сви фондови Игора Стрелкова су блокирани. Сада сакупља паре молећи људе по интернету за помоћ. Међутим, овде су га провалили и обични људи. Још мало му Руси гледају кроз прсте због доброг што је радио у младости. Тако да можете из овог кратког излагања видети да је то запад финансирао како би оцрнио Русе и лакше предао Црну Гору у руке НАТО. Такође ту је велику улогу играла Србија, и даље се на пример, кроз емисије Миодрага Марича покушавају оправдати многи српски издајници.

Недавно си стао на "луди камен" - честитке.

- Хвала. Лена и ја смо дуго били у вези, мада нисмо хтели да други знају о томе. По мом повратку почели смо живети заједно. Како сам ја на територији Русије као грађанин ДНР-а, Лена је грађанин Белоруске федерације, решили смо да се не женимо код матичара још увек. Али како не би живели у ванбрачној заједници, венчали смо се у цркви. У Русији за то треба посебна дозвола, јер прво мора венчање код матичара, а затим може у цркви. Дозволу смо добили и веначо нас је владика. Лена има 42 године, тако да смо обоје "старог типа" и све иде хвала Богу како треба.

Једном приликом си рекао да је твог команданта била "срамота" колико си имао ордења када ти је рекао да обавезно мораш да носиш - Колико их имаш данас? Мало је познато да имаш орден и од Сергеја Шојгуа?

- Није то баш било тако. Код нас је било наређење да свако мора да носи медаље и ордене које је добио. Једном приликом када сам долазио у Министарство одбране, заменик министра, иначе човек који је од почетка рата са нама у окопима. људина од човека, 
наредио је да морам да будем као и сви други, да окачим медаље и ордене када идем кроз град и посебно када долазим у Министарство одбране. Сутрадан сам специјално покачио све што сам имао, двадесетједна медаља и четири ордена, и тако дошао код њега у канцеларију. Требали сте га видети како је гледао у "иконостас" на грудима. Како неби било питања, понео сам са собом и све књижице које потврђују зашта су добијене медаље и ордени.

Наравно да сам га мало зезао, пошто ни он није имао толико одликовања. Тако да смо се догворили да за мене тај закон о ношењу медаља не важи. То је било чини ми се 2015. године, затим сам се посвађао жестоко 2016. са министром одбране, покупио све награде које сам добио од Министарства одбране и бацио му на сто. Тако да имам других тренутно 24, од којих су већина од руских организација, два ордена од савеза десантника, медаље са Крима , неке од организација, на пример од Козака .... Што се тиче ордена о коме говорите. То није орден, то је бајка коју прича Братислав Живковић како је медаља за враћање Крима највиши орден Руске Федерације.То је медаља коју је добио свако ко је имао било какво учешће у дешавањима на Криму 2014 године.

Стефановски: Кувао сам албум у глави и души 20 година


Ко је учествовао у дејствима тамо, треба да има овакву књижицу удостворење уцесника одбране, и после смо награђени од њих. Није битно шта је ко радио и где је ко био. Ако је био негде у списку учесника тих дешавања, добио је медаљу за повратак Крима.


Са Александром Залдостановим - Хирургом

За мене је најважнија од руских, ова последња коју сам добио на петој годишњици повратка Крима у састав Руске Федерације.
То је од ветерана специјалних служби Русије, јубиларни знак заштитника Крима и Севастопоља.
Прeдседник те организације је генерал пуковник Комогоров В.И. и добио сам је из руку хероја Руске Федерације, официра црноморске флоте. 
Са Донабса то је Орден Републике који ми је уручио покојни Александар Захарченко.

Уручивање ордена од стране покојног председника Александра Захарченка

Хтео бих додати да су скоро сви наши Срби награђени за своје пожртвовање у одбрани од повампиреног фашизма. А ко није, уверен сам да ће бити пошто рат још траје, а наши момци који су сада на Донбасу су прави предстваници српског народа.

Читајте више на Украјина и Новорусија из минута у минутКључне речи:

(0)

Остале вести из рубрике

Новости

РТ: Русија предложила начин како би САД могле да закључе безбедносни споразум

Москва тражи да се САД сложе да не дозволе Кијеву да постане члан НАТО-а

Стијовић: Трепни Дритане ако си уцијењен
Стијовић: Трепни Дритане ако си уцијењен

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде мр Александар Стијовић реаговао је на новонасталу политичку ситуацију поручивши потпредсједнику...

2022-01-20 10:37:54

Реферисање о резултатима анализе стања, оперативних и функционалних способности Војске Србије за 2021. годину
Реферисање о резултатима анализе стања, оперативних и функционалних способности Војске Србије за 2021. годину

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић присуствовао је, заједно са потпредседником Владе и министром одбране др Небојшом Стефановићем и начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, реферисању о резултатима анализе стања, оперативних и функционалних способности Војске Србије за 2021. годину у Дому Гарде на Топчидеру.

2022-01-20 10:03:31

РТ: Бајден запретио Путину санкцијама које „никада није видео“
РТ: Бајден запретио Путину санкцијама које „никада није видео“

„Никада није видео санкције попут оних које ћу ја увести.“

2022-01-20 09:35:46

Мојсиловић: Према Резолуцији 1244 и Војнотехничком споразуму јединице Kфора једине легалне снаге у покрајини
Мојсиловић: Према Резолуцији 1244 и Војнотехничком споразуму јединице Kфора једине легалне снаге у покрајини

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је да не искључује нове једностране акције косовских безбедносних снага на северу Kосова и Метохије, додавши да ће ВС реаговати на такве покушаје.

2022-01-20 09:28:27

Џабаров: Забрана пословања руским банкама са доларом била би страшна пре свега за саме САД
Џабаров: Забрана пословања руским банкама са доларом била би страшна пре свега за саме САД

Забрана руским банкама да послују са доларом више би погодила и саме САД, јер ће велике...

2022-01-20 09:06:21

РТ: Русија ће морати да плати високу цену уколико дође до војне интервенције против Украјине - Шолц
РТ: Русија ће морати да плати високу цену уколико дође до војне интервенције против Украјине - Шолц

Немачки канцелар Олаф Шолц одбацио је шансу да обустави прекид процеса сертификације гасовода "Северни ток 2",...

2022-01-20 08:18:28

Затулин: Споразуми из Минска препрека за формално признавање ДНР-а и ЛНР-а
Затулин: Споразуми из Минска препрека за формално признавање ДНР-а и ЛНР-а

Први заменик шефа Комитета Државне думе за послове Заједнице независних држава (ЗНД), евроазијске интеграције и односе...

2022-01-19 19:16:36

Комунистичка партија Русије предложила да се признају Доњецка и Луганска Народна Република
Комунистичка партија Русије предложила да се признају Доњецка и Луганска Народна Република

Посланици Комунистичке партије Русије предали су Државној думи предлог којим се позива председник Владимир Путин да...

2022-01-19 18:59:09

Мировне снаге ОДКБ-а се у потпуности повукле из Казахстана у матичне земље
Мировне снаге ОДКБ-а се у потпуности повукле из Казахстана у матичне земље

Руски транспортни авиони извршили 230 летова ради превоза снага и технике

2022-01-19 18:55:23

Кривокапић иницирао смену Абазовића
Кривокапић иницирао смену Абазовића

Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић саопштио је да је поднио иницијативу за смену потпредседника Дритана...

2022-01-19 18:50:44

РТ: Русија позвала САД да одустану од планова за испоруку оружја Украјини ако су заиста посвећене дипломатским напорима за решавање сукоба
РТ: Русија позвала САД да одустану од планова за испоруку оружја Украјини ако су заиста посвећене дипломатским напорима за решавање сукоба

Москва позвала Вашингтон да искористи свој утицај на Кијев ради стварања мира у Донбасу

2022-01-19 18:50:26

Мандић: Спријечити промјену изборне воље
Мандић: Спријечити промјену изборне воље

Jедан од лидера Демократског фронта и челник Нове српске демократије Андрија Мандић казао је за Портал...

2022-01-19 18:25:59

Бечић: Ово је издаја какву не памти Црна Гора
Бечић: Ово је издаја какву не памти Црна Гора

Обраћање предсједника Скупштине Црне Горе, Алексе Бечића поводом иницијативе УРА-е, ДПС-а и других опозиоционих странака да...

2022-01-19 18:19:33

УРА са ДПС-ом и другим опозиционим партијама иницирала гласање о неповјерењу Влади Црне Горе
УРА са ДПС-ом и другим опозиционим партијама иницирала гласање о неповјерењу Влади Црне Горе

Посланици Грађанског покрета УРА из позиције и опозиционог ДПС-а, заједно са другим опозиционим партијама иницирали су...

2022-01-19 18:06:18

Москва: Невиђена читава ситуација у којој се налазимо резултат деструктивног курса САД-а и НАТО-а
Москва: Невиђена читава ситуација у којој се налазимо резултат деструктивног курса САД-а и НАТО-а

Заменик министра спољних послова Сергеј Рјабков изразио је уверење да не постоји ризик од потпуних војних...

2022-01-19 14:11:26

УРА поднијела иницијативу за смјену Владе
УРА поднијела иницијативу за смјену Владе

Грађански покрет УРА неће симулирати процесе, одуговлачити и мрцварити већинску вољу грађана који желе стабилност, реформе и пут ка ЕУ и већ данас је у скупштинску процедуру упутила иницијативу на основу које ће се видјети да ли актуелна Влада има подршку већине посланика, саопштено је из УРА-е.

2022-01-19 13:46:51

Министарства правде Србије и Русије у марту потписују меморандум о сарадњи
Министарства правде Србије и Русије у марту потписују меморандум о сарадњи

Министар правде у Влади Републике Србије Маја Поповић боравила је, на позив највишег државног руководства Руске...

2022-01-19 12:43:25

Володин и Дачић разговарали о развоју међупарламентарних односа
Володин и Дачић разговарали о развоју међупарламентарних односа

Председник Државне думе Вјачеслав Володин имао је телефонски разговор са председником Народне скупштине Србије Ивицом Дачићем,...

2022-01-19 12:34:12

Данас је Богојављење, обичаји кажу да почињу дани погодни за венчања
Данас је Богојављење, обичаји кажу да почињу дани погодни за венчања

Богојављење је празник установљен на спомен Христовог крштења и објављивање Богочовека. Један је од 15 највећих хришћанских празника. Традиционално се на овај дан плива за Часни крст, које ће ове године у неким местима изостати због лоше епидемијске ситуације.

2022-01-19 11:00:10

РТ: Украјини испоручене британске противоклопне ракете
РТ: Украјини испоручене британске противоклопне ракете

Велика Британија испоручила Кијеву оружје усред тензија са Русијом

2022-01-19 10:29:07

РТ: Језгро Земље се хлади брже него што се очекивало - студија
РТ: Језгро Земље се хлади брже него што се очекивало - студија

Тектонски процес између језгра и површинских слојева могао би стати раније него што се очекивало

2022-01-19 09:14:33

САД: Вежбе Русије и Белорусије изузетно опасна демонстрација силе
САД: Вежбе Русије и Белорусије изузетно опасна демонстрација силе

Сједињене Америчке Државе сматрају вежбе Руске Федерације и Белорусије изузетно „опасном демонстрацијом силе“ у контексту ситуације...

2022-01-19 08:53:02

РТ: Немци морају да знају да Украјина постоји – украјински амбасадор
РТ: Немци морају да знају да Украјина постоји – украјински амбасадор

Амбасадор Украјине у Немачкој окривио је Берлин због непоштовања културе његове земље

2022-01-19 08:47:51

„САД забринуте због војних вежби Русије и Белорусије“
„САД забринуте због војних вежби Русије и Белорусије“

САД су забринуте због војних вежби Русије и Белорусије, изјавила је амбасадор САД при УН Линда...

2022-01-19 08:47:02

RT desno / neodredjen svuda
proba
baner rakija desno stare vesti / ali nema dole kategorije
baner apartman desno / neodredjen-svuda
baner obzor desno - rusija - neodredjen svuda
форум
мислјенја свуда

Будите у току са новим дешавањима, пријавите се на нашу листу новости: