VOSTOK.RS - ФОРУМ
https://www.vostok.rs/forum/

НАРОДНУ СРПСКУ ЦРКВУ
https://www.vostok.rs/forum/viewtopic.php?f=40&t=57
Страница 1 од 1

Аутору:  Љиљана [ 19 Мај 2013, 19:13 ]
Наслов поруке:  НАРОДНУ СРПСКУ ЦРКВУ

Желела бих -да цркви и свештенству Човек буде приоритет.-Да мантије не отуђује већ да зближава. -Да сваки Србин има утеху у својој цркви и свештенству - да не стрепимо да ће се поделити на екуменисте и праве Србе, -да сваки дом и сваки Србин не мора да моле за помоћ, да им се помоћ и подршка нуде, -да се користи искључиво српски језик и ћирилица у свим српским црквама у свету, да Срби бар у Српској цркви осећају да су са својима и на своме. -Да црквена дворишта не запоседају и не прљају пси, да црква оснује добротворне здравствене установе у којима би радили хумани лекари и остали бесребрењаци. Данас Србин нема услова основно здравље да одржава: ако заболи зуб а нема да плати може од гангрене умрети а пас луталица добиће бесплатну вакцину и азил бољег конфора него просечан Србин што има. Да владике примају Србе на разговор, да се распитају ко је у проблему да га саветују. Црква је Божији дом а ми смо деца божија Свештеници пастири који нас приводе Богу.
Ми смо Срби препуштени сами себи Српска црква и свештенство заузети су пречим пословима.
Због једне залутале овчице пастир напушта цело стадо. Ко ће привести залуталог ако не отац његов духовни?
Отац може да кара али не сме да одбацује своја чеда.
Бар овај прилог који се тиче Српске православне цркве треба да је АЗБУЧАН. Целокупна српска културна историја заснива се на ћирилици.
Ћирилицу нам одузимају злонамерни и несвесни.
Срби треба да је „чувају као зеницу ока!“
На латиници Срби нису Срби већ тесто за мешење туђих колача.
Азбука нас идентификује као Србе. И они који се више не осећају Србима Муслимани,... И њима је азбука једино припадајуће писмо.
Љиљана Ћуић

Страница 1 од 1 Сва времена су у UTC + 1 сат
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/